NORDSCHLEIFE SPEKTAKL

Loeb nije uspio pobijediti na najopasnijoj stazi svijeta!

17.05.2015 u 17:41

Bionic
Reading

Na dugo iščekivanim utrkama WTCC prvenstva u 'zelenom paklu' pobjede su odnijeli vozači Citroena Jose Maria Lopez i Yvan Müller, a utrka izdržljivosti pripala je Audiju

U središtu pozornosti ljubitelja automobilizma ovaj je vikend bio Nürburgring, gdje se na njegovom produženom 26km izdanju vozilo pregršt utrka, među kojima i one Svjetskog prvenstva turističkih automobila.

Bilo je to prvi put da se na stazi koju je Jackie Stewart nazvao 'zeleni pakao' vozi utrka nekog svjetskog automobilističkog prvenstva još od početka osamdesetih i teških nesreća koje su ovu stazu zauvijek izbacile iz kalendara Formule 1.

Mnogo se očekivalo od reli šampiona Sebastiena Loeba koji je navikao na teške staze, no opet su ga zasjenile timske kolege. U prvoj utrci pobijedio je aktualni prvak Jose Maria Lopez, ispred Loeba i Müllera. U drugoj uzbudljivijoj utrci slavio je Yvan Müller u uzbudljivoj završnici ispred Lopeza, dok je treći bio Monteiro, a Loeb tek peti. Obje su utrke prošle bez većih incidenata, viđeno je tek nekoliko manjih sudara.

Bila je to tek uvertira u pravi spektakl, utrku '24 sata Nürburgringa', na kojoj također nije bilo po život opasnih situacija od kojih su strahovali organizatori nakon smrti jednog navijača prije mjesec dana tijekom jedne utrke izdržljivosti ovdje.

Na kraju je trijumfirala posada Audija R8 LMS koju su činili Christopher Mies, Edward Sandstrom, Laurens Vanthoor i Nico Muller. Završili su ispred posada BMW-a i Porschea.