premier liga

Liverpool se sa stilom vratio na vrh ljestvice; davljenik Burnley nije imao šanse

10.02.2024 u 18:24

Bionic
Reading

Nogometaši Liverpoola vratili su se na vrh ljestvice engleskog prvenstva 3:1 (1:1) domaćom pobjedom protiv 'davljenika' Burnleyja do koje su stigli uz besramnu sudačku pomoć

Liverpool je poveo golom Dioga Jote (31) koji je glavom poslao loptu u mrežu nakon ubačaja iz kuta, a Burnley je poravnao na samom kraju prvog poluvremena na identičan način preko O'Shea (45).

U nastavku je Liverpool stigao do pobjede uz dva potpuno neregularna pogotka, prvo je Luis Diaz (52) zatresao mrežu gostiju na dodavanje Eliotta koji je bio u golim okom vidljivom zaleđu. Ta je situacija pregledana putem VAR-a,a suci su zaključili kako je akcija bila - regularna. Na 3-1 povisio je Nunez (79) nakon još jednog dodavanja Eliotta, no prethodno je Diogo Jota prilikom pokušaja udarca pogodio sam sebe u ruku, no VAR suci ponovno nisu vidjeli ništa sporno.

Liverpool sada ima 54 boda, dva više uz utakmicu više od drugog Manchester Cityja koji je ranije u subotu na svom terenu svladao Everton sa 2-0 (0-0) s dva gola Erlinga Haalanda,(71, 85). City je do novih bodova stigao unatoč bezidejnoj igri, prvi udarac u okvir gola uputio je u 71. minuti i to je odmah bio i pogodak kada se Haaland najbolje snašao u gužvi nakon udarca iz kuta. Norvežanin je konačni rezultat postavio iz protunapada. Joško Gvardiol ostao je na klupi Cityja kod kojega Mateo Kovačić nije konkurirao za nastup.

Burnley je pretposljednji, 19. sa 13 bodova, koliko sada ima i posljednji Sheffield United koji je kao gost sa 3-1 (2-0) svladao Luton Town. Everton je ostao u zoni ispadanja, 18. sa 19 bodova, jednim manje od 17. Luton Towna, a dva manje od 16. Nottingham Foresta.

Liverpool - Burnley Izvor: EPA / Autor: Peter Powell
Standings provided by Sofascore