BIJELI CIRKUS SE VRAĆA

Lijepa pomoć organizatorima Snježne kraljice

20.12.2013 u 09:34

Bionic
Reading

Hrvatski skijaški savez je treći put zaredom pokrenuo volonterski program u okviru kojeg će volonteri iz cijele Hrvatske biti uključeni u utrke Audi FIS Svjetskoga kupa 'Vip Snow Queen Trophy' 2014. – Zagreb/Sljeme

U suradnji s Volonterskim centrima Zagreb i Osijek te Udrugama SMART iz Rijeke i Mi iz Splita, između više od 80 prijavljenih odabrano je ukupno 20 volontera koji će tijekom održavanja slalomskih utrka 4. i 6. siječnja djelovati na Sljemenu i Mihaljevcu, a za vrijeme izvlačenja startnih brojeva 3. i 5. siječnja i na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Volonteri tako imaju priliku dobiti uvid u organizaciju jednog od najuspješnijih sportskih događaja u Hrvatskoj. Na Sljemenu, koje ta dva dana postaje središte svjetskog skijanja i okuplja više tisuća posjetitelja, moći će razvijati svoje komunikacijske vještine i uživati u vrhunskom sportu. Ujedno, volonteri će posjetiteljima Vip Snow Queen Trophyja omogućiti jednostavnije snalaženje na Sljemenu i olakšati pristup različitim sadržajima.

I izvlačenje brojeva spada u skijašku tradiciju Zagreba


'Organizacijom volonterskih programa u okviru Vip Snježne kraljice želimo doprinijeti podizanju svijesti o volonterstvu kao pozitivnom životnom stilu mladih te jednoj od ključnih dimenzija suočavanja s društvenim pitanjima. Također, dvoje ćemo najboljih volontera nagraditi odlaskom na slalomsku utrku u Kranjskoj Gori u ožujku 2014,' rekao je Nenad Eror, glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza.

Hrvatski skijaški savez je prvi volonterski program u okviru Vip Snježne kraljice pokrenuo 2011. u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb te tako obilježio Europsku godinu volontiranja. Prošle je godine program proširen uključivanjem volontera iz cijele Hrvatske, a Savez volonterstvo nastoji promicati i u okviru krovne skijaške organizacije – FIS-a.