drama u turskoj

Liječnici spašavali hrvatskog zeta nakon što je usred meča doživio toplotni udar

30.06.2017 u 20:17

Bionic
Reading

Ciparski se tenisač Marcos Baghdatis (32) u trećem setu polufinala ATP turnira u turskoj Antaliji u jednom trenutku samo srušio na travu. Temperatura je bila paklenih 42 stupnja...

Prava se drama odigravala na ATP turniru u turskoj Antaliji. U polufinalnom meču između ciparskog tenisača Marcosa Baghdatisa i Japanca Yuichija Sugite.

Igrao se treći set, rezultat je bio 6:3, 6:7(7) te 4:1... U jednoj razmjeni udaraca Baghdatis je uspio vratiti lopticu Sugiti, a nakon toga je samo pao na travnati teren. 

Autor: youtube

U tom je trenutku temperatura bila 42 Celzijeva stupnja i Baghdatis je jednostavno kolabirao zbog toplotnog udara! Liječnici su odmah intervenirali, 'vratili su ga u život', no ciparski je tenisač - inače hrvatski zet jer je oženjen našom bivšom tenisačicom Karolinom Šprem - bio preslab da nastavi meč. 

Autor: youtube

Odmah su mu na glavu i oko vrata stavili ručnike natopljene hladnom vodom, posjeli ga na klupu, podigli noge u vis... Baghdatis se nakon nekoliko minuta oporavio, no za igru nije bio spreman te je morao predati meč Japancu...

  • +3
Marcos Baghdatis toplotni udar Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Liječnici tvrde kako Baghdatis neće imati nikakvih problema, sportaš je i u dobroj formi, te da će već nakon nekoliko dana biti spreman za nastup na sljedećim turnirima.