OPORAVAK ĆE BITI JAKO DUG

Liječnici potvrdili užasne vijesti; Neymarovi obožavatelji hvataju se za glavu

19.10.2023 u 08:11

Bionic
Reading

I dok su se u Europi igrale kvalifikacije za Euro, u Južnoj Americi se bore za plasman na Svjetsko prvenstvo 2026. godine

Urugvaj je na prepunom stadionu Centenario u Montevideu pobijedio Brazil 2:0 upisavši prvu pobjedu u međusobnim susretima nakon 22 godine. Junak utakmice bio je napadač Liverpoola Darwin Nunez s pogotkom i asistencijom.

No osim po porazu, ova utakmica Brazila pamtit će se po teškoj ozljedi Neymara, još uvijek vlasnika najskupljeg transfera u povijesti nogometa, vrijednog 222 milijuna eura, koliko je PSG 2017. godine platio Barceloni.

Brazilski majstor, koji se ovoga ljeta preselio u saudijski Al Hilal, ozlijedio je koljeno nakon duela s Nicolasom de la Cruzom te je na nosilima i u suzama iznesen s terena.

Strahovalo se od puknuća ligamenata, a nakon obavljenih dodatnih pretraga te su vijesti i potvrđene.

Dakle Neymaru su stradali križni ligamenti lijevog koljena, ali i meniskus, te ga sada čeka operacija, a potom i višemjesečni oporavak. Prognoze govore i do devet mjeseci.

Postoje i još tamnije slutnje, jer po povratku na terene Neymar će imati pune 32 godine, a kako mu koljena stradavaju svako malo, neki sugeriraju da bi mu ova ozljeda mogla značiti i kraj karijere.