PROCURILI DOKUMENTI

Lewandowski je 2013. trebao u Real, a onda je vidio što mu sve zabranjuju ugovorom

09.04.2023 u 12:32

Bionic
Reading

Robert Lewandowski bio je blizu dolaska u Real Madrid 2013., ali je odustao zbog brojnih zabrana koje su mu bile nametnute u ugovoru

U to je vrijeme poljskom golgeteru izlazio ugovor s Borussijom Dortmund. Dokazao se tada kao jedan od najboljih napadača svjetskog nogometa, a s obzirom da je iz njemačkog kluba odlazio bez odštete, brojni klubovi su se otimali za njegov potpis, među njima i Real.

Procurili su dokumenti koji otkrivaju ponudu madridskog velikana, oko 9 milijuna eura godišnje i oko 12 milijuna eura samo za potpis. Međutim, ponuda je sadržavala i neke zabrane. Da je otišao u Real Madrid, Lewandowskom bi ugovorom bilo zabranjeno skijanje, paragliding, penjanje, vožnja motornim čamcem ili čak vožnja motocikla.

  • +24
Barcelona - Real Madrid (uzvratna utakmica polufinala Kupa kralja) Izvor: EPA / Autor: Enric Fontcuberta

Nije sasvim jasno koliko su te klauzule utjecale na odluku Lewandowskog, ali na kraju je umjesto toga potpisao za Bayern München. Tijekom sljedećih osam godina, ova superzvijezda će zabiti nevjerojatnih 344 gola u 375 utakmica za bavarskog velikana, a prošlog ljeta se pridružio Realovom ljutom rivalu Barceloni.

Unatoč tome što sada ima 34 godine, ove sezone zabio je već 27 golova.