NOVI IZAZOVI

Letang napustio Medveščak: Nikada neću zaboraviti potporu navijača

20.06.2016 u 14:01

Bionic
Reading

Alan Letang - pomoćni trener Medveščaka protekle dvije sezone u KHL-u, bivši kapetan Medvjeda u doba EBEL-a i prve sezone KHL-a, igrač koji se među prvima priključio 'novom' Medveščaku, iduće sezone više neće biti aktivan član Medveščakova tima.

Naime, Letang se odlučio s obitelji vratiti u Kanadu i u Sjevernoj Americi nastaviti profesionalnu karijeru.

Punih sedam sezona Letang je proveo u klubu, krenuvši od vođe na ledu do onoga koji s klupe slaže igru. Iz prve ruke je svjedočio brojim spektaklima, a s promjenama u vlastitoj karijeri, doživio je i velike promjene u klubu, napose kada je iz EBEL-a Medveščak primljen u KHL.

Zagreb je njemu i njegovoj obitelji postao drugi dom, a uspomena s leda i van njega ima više nego što se može pobrojati. Nakon odluke o povratku u Sjevernu Ameriku, završni put se osvrnuo na svoje vrijeme u zagrebačkom Brlogu pred čijim navijačima se i oprostio od svoje profesionalne karijere kao igrač na početku KHL sezone 2014./2015.

Puno toga se izdogađalo u proteklih sedam godina. Bili ste tu od samih početaka ove priče. Da li se uopće sjećate što ste mislili i kako ste došli ovdje?

'Bile su to čudne okolnosti pod kojima sam došao u Zagreb. Prijatelj koji je bio dio tima u Zagrebu me pozvao. Velika čast mi je bila što sam mu ja bio na vrhu popisa onih koje želi dovesti. U tom trenutku svoje karijere još sam želio igrati u Europi i kada me nazvao bio je to svojevrsni korak u nepoznato jer nisam znao ništa o Zagrebu, Hrvatskoj, a još manje o hokeju u Hrvatskoj. No, temeljeno na Dougovom [Doug Bradley] karakteru i svemu što mi je objasnio, uvjerio me. Jako puno mu dugujem što si je dao toliko truda oko mene. Prije nego sam došao pričao sam i s Markoantonijem Belinićem i on mi objasnio jako puno toga', kazao Letang za je za službene web stranice www.medvescak.com.

I kao igrač i kao trener ste se jako često osvrtali na navijače, na to koliko su važni i koliko ste sretni zbog njihove potpore. Imate li završnu poruku za njih?

'Želim im od svega srca reći hvala za svu njihovu zahvalnost. Nevjerojatan je način na koji su podržavali momčad i mene osobno - natpisi na tribinama koji su se mogli vidjeti i uvijek kada sam odlazio iz dvorane nakon utakmice, navijači su bili tamo, željeli se pozdraviti, porazgovarati. To su ljudi koji su svoje slobodno vrijeme, vikende i večeri tokom tjedna, i svoj novac trošili na dolazak na utakmicu da bi me gledali kako igram ili sam dio momčadi, a to je nešto poprilično posebno. Da mogu svakome zahvaliti poimence, bih. Nikada neću zaboraviti njihovu potporu, poštovanje i sve što su napravili za mene i moju obitelj i ovu momčad. Nedostajat će mi sva ta prijateljstva i onaj osjećaj kada stojiš u Domu sportova', kazao je između ostalog Letang.