SLALOM U Schladmingu

Leona Popović blizu novog fantastičnog plasmana, nakon prve vožnje vodi čudesna Petra Vlhova

11.01.2022 u 20:12

Bionic
Reading

Najbolja slovačka skijašica Petra Vlhova ostvarila je najbolje vrijeme (45.28 sekundi) u prvoj vožnji slaloma za Svjetski kup u austrijskom Schladmingu, a Leona Popović je za njom zaostala 1.14 sekundi i u drugu vožnju ušla sa 12. rezultatom.

Nažalost, preostale dvije hrvatske reprezentativke nisu uspjele izboriti drugu vožnju. Zrinka Ljutić je sa stratnim brojem 37 bila na dobrom putu, ali ju je nakon drugog prolaznog vremena udario kolac i izbacio iz ravnoteže te je morala odustati.

Andrea Komšić je sa startnim brojem 42 napravila pogrešku prije drugog prolaza, što nije uspjela nadoknaditi do kraja odlično pripremljene staze pa je sa zaostatkom od 3.79 sekundi osvojila 50. mjesto među 53 skijašice koje su došle do cilja.

Za plasman u drugu vožnju nije se smjelo zaostati više od dvije sekunde.

Vlhova će u sedmom od devet ovogodišnjih slaloma tražiti put prema šestoj pobjedi kojom može potvrditi osvajanje slalomskog Malog kristalnog globusa, a najveće konkurentice u Schladmingu će joj biti Njemica Lena Duerr (+0.27), Kanađanka Ali Nullmeyer (+0.35), Švicarka Wendy Holdener (+0.35) te Amerikanke Mikaela Shiffrin (+0.42) i Paula Moltzan (+0.47).