GRAĐANSKA INICIJATIVA

'Legende Dinama ne dajte da vas kupuje Mamić'

Bionic
Reading

Povodom najavljene akcije NK Dinamo prikupljanja financijskih sredstava za pomoć dinamovim legendama građanska inicijativa 'Zajedno za Dinamo' uputila je otvoreno pismo legendama kluba u kojem govore da će ih uvijek poštovati, ali da neće doći na utakmicu na kojoj se skuplja novac za njih

Otvoreno pismo legendama kluba donosimo u cijelosti.

'Poštovane legende Dinama,

Iznimno nam je zadovoljstvo što se klub, nakon godina zaborava, konačno sjetio onih koji su na travnjaku stvarali njegovu slavnu povijest. Mi Vam dugujemo zahvalnost, ali možda i Vi nama dugujete ispriku jer smo zbog Vaše igre postali nepovratno inficirani nogometom i modrom bojom. A tu strast ponekad nije lako nositi.

Čini se da je sudbina kluba i njegovih navijača da prolaze kroz teške krize koje najmanje imaju veze sa zbivanjima na terenu. Od samog stvaranja kluba, preko politički izgubljenih titula u Jugoslaviji i promjene imena u devedesetima, te konačno do sadašnjeg mračnog vremena gdje Dinamo, oprostit ćete na ne-purgerskom i ne-gospodskom izrazu, nije ništa drugo do prčija jednog čovjeka.

Nadamo se da je naša ljubav prema svetom klubu, zajedno s aktivnostima koje poduzimamo kako bi ga vratili na staze stare slave, barem malo pridonijela tome da se klub sjeti i Vas. Novca da Vam se pomogne bilo je i ranije u klubu, čak štoviše, bilo ga je više.

Zanimljiv je trenutak kad se klub okreće Vama. A to je trenutak kad su njegovi navijači okrenuli leđa svemu onom što se u klubu događa. Kao ljudi od lopte, sigurni smo da razumijete koliko nam je teško odvojiti se od stadiona i razloge koji su nas na to natjerali. Vi ste punili stadione svojim umijećem, zalaganjem i ljubavlju, dok ste bili u naponu snage, i prestrašno je da ih morate puniti opet u jesen života, kako bi se prehranili.

Mi Vas poštujemo, uvijek smo poštovali i uvijek ćemo poštovati. Presretni smo što se nakon godina puste priče konačno osniva fond za legende. Međutim, mi nećemo doći na utakmice na kojima se skuplja novac za Vas, niti preporučiti dolazak na te utakmice drugim navijačima i simpatizerima Dinama. Sjesti ćemo za stol i uskoro javno objasniti svim navijačima kako Vam pomoći, a da to ne uključuje kupnju karata i slijevanje novca u klub čiji samoproglašeni vlasnici kupuju najskuplje stanove u Hrvatskoj, voze najskuplje automobile i plove na neocarinjenim jahtama, dok vi molite za trunku dostojanstva. Vlasnici koji će više novca potrošiti na reklamiranje cijele kampanje nego će prikupiti Vama u čast, a sve u cilju pranja javne slike čovjeku koji je od Dinama napravio privatnu igračku za sebe i svoju obitelj.

Rijetke su se legende Dinama pobunile kad su klub i njegovi navijači bili na konopcima, isprebijani od politike i kriminalaca. Ne želimo da takva situacija bude i s vama, da se za šaku novaca kupuje Vaša odanost jednom čovjeku koji punom brzinom juri svome kraju.

Vi jeste legende Dinama, ali ne zaboravite za koga ste legende.

Držite se.
Zajedno za Dinamo.'