novi izazov

Legendarni Veselin Vujović vraća se u hrvatski rukomet; sve je iznenadio izborom novog kluba

07.02.2022 u 11:22

Bionic
Reading

Iako još ništa nije službeno potvrđeno, Veselin Vujović (61) u sljedećih bi se nekoliko dana trebao vratiti u hrvatski rukomet. Jedan od najboljih rukometaša svih vremena u trenerskoj je karijeri vodio najbolje europske klubove i reprezentacije, a sada je spreman za nešto potpuno drugačije

Veselina Vujovića (61) ne treba posebno predstavljati, jedan je od najboljih rukometaša svih vremena, istinska legenda ovog sporta, a od 1995. godine gradi više ili manje uspješnu trenersku karijeru.

Vodio je Vujović u dva navrata rukometaše PPD Zagreba, bio je trener Ciudad Reala i Vardara, a kao izbornik je vodio reprezentacije Jugoslavije, Makedonije i Slovenije. No sve to u konkurenciji rukometaša.

Zadnji angažman bio mu je u Vardaru, s kojim se razišao početkom ove godine, a sada bi se trebao vratiti u hrvatski rukomet.

Makedonski mediji tvrde kako je Veselin Vujović odlučio 'okrenuti ploču' te će prihvatiti možda i najveći izazov u dosadašnjoj trenerskoj karijeri. Naime Vujović se spominje kao najozbiljniji kandidat za novog trenera rukometašica Podravke! Da, čuda se događaju pa legendarni Vujo odlazi u ženski rukomet!

Za sada nema službene potvrde ovog posla, no informacije iz izvora bliskih čelnicima RK Podravke govore kako su s Vujovićem u kontaktu te se nadaju da bi u sljedećih nekoliko dana trebali dogovoriti angažman.

  • +9
Rukometna liga prvakinja: Podravka Vegeta - BVB Dortmund, 9.1.2022. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Rukometašice Podravke pod hitno trebaju 'šok terapiju', u Ligi prvakinja su nanizale 11 poraza u do sada 12 odigranih utakmica, a Veselin Vujović bi tako postao treći trener Podravke u ovoj sezoni, nakon Nevena Hrupeca te aktualnog Gorana Mrđena.

U Ligi prvakinja Podravka više jednostavno ne može spasiti sezonu, ali plan je da s Vujovićem na klupi pokuša obraniti naslov prvakinja Hrvatske. Lokomotiva i Podravka izjednačene su na vrhu, ali Podravka ima utakmicu više. Jedini poraz Podravka je doživjela baš od 'lokosica' i to u Koprivnici, uz uvjerljivih 25:17.