moto gp

Legendarni talijanski motociklist bori se s koronavirusom; svi jedva čekaju dobre vijesti...

05.11.2020 u 09:19

Bionic
Reading

Valentino Rossi (Yamaha) ponovno je bio pozitivan na testiranju na koronavirus pa je upitan njegov nastup na utrci za Veliku nagradu Europe koja se u nedjelju vozi u Valenciji, priopćili su iz njegove momčadi

'Rossijev posljednji PCR test, koji je napravljen u utorak, pozitivan je na Covid-19. No, danas će ponovno biti testiran. Bude li nalaz negativan, imat će dovoljno vremena za još jedno testiranje i za odlazak na utrku u Valenciju', poručili su iz Yamahe.

Legendarni Il Dottore je zbog zaraze koronavirusom već propustio dvije posljednje utrke u španjolskom Aragonu jer je nakon povratka s Velike nagrade Francuske u Le Mansu 15. listopada saznao da je zaražen virusom.

Ne bude li Valentino Rossi dvaput negativan na testiranjima provedenim u razmaku od 48 sati, što je uvjet da se može pridružiti svojoj momčadi na MotoGP utrkama, 41-godišnji Talijan će biti zamijenjen. Umjesto njega će u Valenciji nastupiti 25-godišnji Amerikanac Garrett Gerloff, koji za Yamahu vozi na utrkama Svjetskog prvenstva u superbikeu.