i nadal je plakao

Legendarni španjolski tenisač u suzama objavio kraj: Nakon 26 godina vrijeme je za mirovinu...

30.06.2023 u 00:32

Bionic
Reading

Feliciano Lopez (41) završio je profesionalnu karijeru. Sjajni španjolski tenisač svoj je posljednji meč u 26 godina dugoj karijeri odigrao na ATP Mallorca Open turniru

Karijera duga čak 26 godina došla je svome kraju, legendarni španjolski tenisač Feliciano Lopez (41) odigrao je svoj posljednji profesionalni meč i objavio da odlazi u igračku mirovinu.

'Pokušavao sam gledati tenis kao zabavu, usrećiti ljude koji prate tenis. Nadam se da sam u tome uspio', kazao je uplakani Lopez u svom oproštajnom govoru te dodao:

'Hvala svim trenerima koje sam imao, svaki je dio moje priče. Moja obitelj također. Moj otac je bio 'luđak' koji je sve ovo započeo. Stavio mi je reket u ruke, a život me doveo ovdje i želim mu zahvaliti. I na kraju, dvoje ljudi koji su sa mnom - supruzi Sandri i sinu Daríju. Naša je pozornica bila posljednja, ali najljepša. Pred nama je život.'

Feliciana Lopeza je u mirovinu dirljivim govorom ispratio i Rafa Nadal, njegov veliki prijatelj i dugogodišnji suigrač u parovima. Sa suzom u oku Rafa se prisjetio zajedničkih nastupa, svega što su prošli i osvojili u Davis Cupu te mu čestitao na svemu što je postigao i zaželio svu sreću u novoj fazi karijere.

Feliciano Lopez je u pojedinačnoj konkurenciji u karijeri osvojio sedam ATP titula, tri puta je igrao u četvrtfinale Wimbledona, igrao je i četvrtfinale US Opena.

Prvi je ATP turnir osvojio sad već davne 2004. godine u Beču, onda 2010. u Johannesburgu, pa 2013. i 2014. u Eastbourneu, 2016. u Gstaadu, te posljednje dvije, 2017. i 2019. godine, u londonskom Queensu. Karijeru je okončao kao 634. na svijetu, a jedini put u TOP 15 bio je u krajem 2016. godine. Tada je bio 12. igrač svijeta.

U parovima je bio podjednako uspješan, osvojio je Roland Garros, igrao finale US Opena i dva puta četvrtfinale Australian Opena. Uz sve to je sa Španjolskom čak četiri puta osvajao Davis Cup, a često su baš on i Nadal u parovima donosili pobjedničke bodove.

Od 1997. godine kad je započeo profesionalnu karijeru Feliciano Lopez je samo od turnirskih nagrada zaradio gotovo 19 milijuna dolara (točnije 18,673,797!) te je u toj konkurenciji 31. najuspješniji tenisač u Open Eri. No, velik dio svog bogatstva zaradio je i od reklama, godinama je bio zaštitno lice i model Hugo Bossa, L'Oreala, Brauna, Ellessea, Jome i Nikea. Često je isticao kako ne želi biti zapamćen kao model i maneken, već kao uspješan tenisač. Realno, uspjelo mu je oboje...

Na kraju, neće se Feliciano Lopez uopće udaljiti od tenisa. Dapače, ostaje direktor ATP turnira u Madridu, a preuzima i mjesto direktora Davis Cupa.