i službeno izbornik

Legendarni Slovenac Primož Gliha, koji je 1997. šokirao Vatrene, preuzeo Kosovo

05.07.2023 u 12:04

Bionic
Reading

Slovenski nogometni stručnjak Primož Gliha (55) novi je izbornik kosovske reprezentacije, objavio je Kosovski nogometni savez na svojim stranicama

Primož Gliha je kao privremeni izbornik već vodio Kosovo u dvije utakmice prije dolaska prethodnog izbornika Alaina Giressa.

Francuski stručnjak je sredinom lipnja napustio kormilo kosovske vrste nakon niza loših rezultata u kvalifikacijama za EURO 2024. godina. Nakon četiri kola Kosovo u skupini I ima tri boda nakon remija protiv Izraela (1-1), Andore (1-1) i Rumunjske (0-0), te poraza od Bjelorusije (1-2).

Giresse je ukupno u 14 utakmica s Kosovom upisao četiri pobjede, šest remija i četiri poraza.

Legendarni Slovenac Gliha, koji je kao igrač promijenio mnogo klubova, igrao u Sloveniji, Hrvatskoj, Japanu, Mađarskoj, Austriji, Izraelu i Francuskoj, radio je kao trener u Olimpiji, Dravi, Muri, Gorici, Kopru te vodio Sloveniju do 19 i 21 godine.

Ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj ostat će u sjećanju kao jedan od rijetkih igrača koji je Vatrenima zabio tri gola na jednoj utakmici. Glihi je to uspjelo u kvalifikacijama za SP 1998. na Poljudu na utakmici koja je završila 3:3. Bio je to pravi šok za izbornika Ćiru Blaževića te Bobana, Šukera, Prosinečog i društvo.