u pravu je, ali...

Legendarni napadač Real Madrida teško je optužio Španjolce i izbornika Luisa Enriquea: Namjerno ste izgubili!

Bionic
Reading

Bivši napadač meksičke reprezentacije i Real Madrida Hugo Sanchez (64) smatra da je Španjolska namjerno izgubila od Japana (2:1) na Svjetskom prvenstvu u Katru, a sve kako bi u četvrtfinalu izbjegla sraz s favoriziranim Brazilom

Španjolska je u 11. minuti povela 1:0, a onda je primila golove u 48. i 51. minuti. Rezultat je do kraja ostao nepromijenjen te je Japan slavio 2:1. Time je Japan osvojio prvo mjesto u skupini te će u osmini finala igrati s Hrvatskom, a Španjolci kao drugoplasirani idu na Maroko. No, dugoročno, 'furija' je ovime potencijalno izbjegla Brazil u četvrtfinalu...

Hugo Sanchez (64), koji je od 1985. do 1992. godine igrao za Real Madrid, te je u 283 utakmice zabio 208 golova za 'kraljeve', tvrdi da je to bila taktika španjolskog izbornika Luisa Enriquea, prenose njegove riječi španjolski sportski dnevnici Marca i AS.

'Tvrdite da je Španjolska tražila taj rezultat kako bi izbjegla Brazil u četvrtfinalu', upitao je novinar televizije ESPN Huga Sancheza.

'To vam tvrdim. Nisam bio ondje, nisam u glavi Luisa Enriquea, no on je zasigurno razmišljao koja je formula da izbjegne u četvrtfinalu Brazil', odgovorio je Sanchez te dodao:

'Da, pritom je riskirao, ali takav je bio ulog.'

Španjolska je od 70. do 73. minute bila bez osmine finala, jer je u tim trenucima Kostarika vodila 2:1 protiv Njemačke, no Nijemci su zatim izjednačili, a potom i preokretom došli do pobjede (4:2).

Španjolska je porazom završila natjecanje u skupini kao drugoplasirana iza Japana pa će u osmini finala igrati protiv Maroka. Japan će kao pobjednik skupine ići na drugu stranu ždrijeba te će u osmini finala igrati s Hrvatskom. Pobjedniku tog susreta potencijalni suparnik u četvrtfinalu je reprezentacija Brazila, za koju mnogi smatraju da je glavni favorit za osvajanje prvenstva.

Hugo Sanchez, koji je od 2007. do 2008. godine bio izbornik Meksika, kaže da Enrique nikada neće priznati da je namjerno pustio utakmicu.

  • +19
Japan - Španjolska, SP u nogometu u Katru 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia

'Nikada to neće reći. Mi treneri nikada nećemo priznati da smo pustili da nas pobijede. Ovdje se jednostavno radilo o tome da je odlučio ‘biram radije to’, opciju manjeg otpora', izjavio je Sanchez.

Španjolska je do te utakmice bila pobijedila Kostariku 7:0 i remizirala s Njemačkom 1:1.

'Želio sam pobijediti Japan i biti prvi u skupini', rekao je Enrique na konferenciji za medije nakon utakmice te dodao:

'No, Japan nas je nadigrao. Počeli smo dobro, nisu nam stvarali opasnost pred golom. Na poluvremenu sam rekao igračima da budu oprezni, no čim su izašli na teren uslijedio je kolaps. Nisam zadovoljan', zaključio je španjolski izbornik.

Njemačka, koja je u četvrtak svladala Kostariku, oprostila se od natjecanja zajedno s tom srednjoameričkom reprezentacijom, jer je imala lošiju gol-razliku od Španjolske.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal