trener za tportal

Legendarni Kozniku bez pardona o milijunskom transferu Oršića iz Dinama u Englesku: Samo jedan igrač je iznimka, znam o čemu pričam!

26.01.2022 u 11:25

Bionic
Reading

Napadač zagrebačkog Dinama Mislav Oršić vrlo vjerojatno nastavlja karijeru u engleskoj Premier ligi kao novi igrač Burnleyja. Svoje mišljenje o tom transferu dao je i legendarni nogometaš Hajduka i Dinama Ardian Kozniku

Vijest da 29-godišnji Mislav Oršić u transferu vrijednom oko 8,5 milijuna eura prelazi u engleskog prvoligaša Burnley stigla je i do dalekog Kuvajta, u kojem Ardian Kozniku trenutačno radi kao pomoćni trener u klubu Al Arabi. On i prvi trener Ante Miše prošle sezone napravili su pravo čudo jer su postali prvaci Kuvajta nakon 19 godina.

>> Dinamo pred novim fantastičnim transferom, ali bez obzira na silne milijune to bi moglo uzdrmati 'modru' svlačionicu

'Al Arabi je velik klub bogate tradicije jer je ukupno 17 puta bio prvak Kuvajta. Prošla sezona bila je zaista povijesna jer smo u 18 utakmica ostali neporaženi. Ante Miše, moj kum i dobar prijatelj, pozvao me u Kuvajt i, eto, napravili smo već u prvoj sezoni sjajan posao. Imamo titulu prvaka i uživamo u tom statusu', kazao je za tportal Kozniku, dodavši:

'U novoj smo sezoni trenutačno tri boda iza prvoplasiranog kluba Kazma, ali još je puno utakmica pred nama. Moram reći da ovdje imamo jako dobre uvjete za rad, a uz sve to, najdalje gostovanje nam je udaljeno 45 minuta vožnje, tako da to puno olakšava posao', dodao je Kozniku, a posebno je zadovoljan jer u sastavu imaju i jednog Hrvata, 33-godišnjeg lijevonogog veznjaka Josipa Kneževića, nekadašnjeg igrača Osijeka.

'Pokazao se kao pun pogodak i osim što je fantastičan igrač, Josip je odličan dečko, pozitivac.'

No posebna tema našeg razgovora, jer su slični tipovi igrača, bio je Mislav Oršić, napadač zagrebačkog Dinama koji bi uskoro trebao potpisati za engleski Burnley.

'Kao prvo, Oršić je što se HT Prve lige dao svoje, a dao je i velik doprinos klubu u tome da igra u Ligi prvaka i Europskoj ligi. Donio je klubu jako puno novca i po meni je ovo idealno vrijeme da napravi transfer. OK, Dinamo će biti oslabljen, ali isto tako je jasno da će brzo naći zamjenu za njega jer klub godinama funkcionira na taj način. Zbog svih tih transfera koje su napravili skidam kapu Dinamu!'

Osvrnuo se Kozniku i na činjenicu da Oršić ima 29 godina te da je možda mogao koju godinu ranije napraviti novi inozemni transfer.

'Igrao je u dalekoj Južnoj Koreji i osjetio je što znači biti stranac, a po meni je ovo idealno vrijeme da se okuša u tako jakoj ligi jer je potpuno sazrio kao igrač. OK, klub nije iz samog vrha, ali ipak je to Premiership! Znate, kada sam odlazio iz Hajduka u Francusku, imao sam nepunih 27 godina i znam o čemu pričam. Jednostavno je prerastao HT Prvu ligu!'

Kaže da ga Oršićev odlazak nije iznenadio:

'Zabio je puno važnih golova, proslavio se protiv Tottenhama i realno je teško zadržati igrača za kojeg dobijete takvu ponudu. Jedini koji je iznimka je Arijan Ademi, moj brat i zemljak! Njemu skidam kapu, ali isto tako i Dinamu jer su ga za vrijeme suspenzije plaćali kao da je član prve momčadi. Tim potezom su Zdravko Mamić i ljudi iz kluba pokazali koliko im je važan i jasno je da je s klubom praktički potpisao doživotni ugovor. I ja bih napravio isto na njegovu mjestu i ne bih razmišljao o inozemstvu!'

Za kraj se osvrnuo na Oršića i njegov odlazak u Englesku.

'Oršić je brz i prodoran igrač, ima dobar tajming, odličan šut, ali i dribling. Ukratko, on je moderan krilni napadač koji ujedno pomaže obrani. Takvi igrači su traženi i iskreno mu želim svako dobro i da dugo ostane u Engleskoj. I još nešto: ovakav transfer, kada se slažu klub i igrač, najbolji je mogući rasplet. Odlazi na gospodski način i zbog toga čestitam svima koji su sudjelovali u ovom transferu', završio je Kozniku koji, kako nam je rekao, prati baš sve što se događa u hrvatskom nogometu.

  • +14
Dinamo - Sturm 4:3 (prijateljska nogometna utakmica) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX