vrijeme je za nešto novo

Legendarni hrvatski golman nakon punih 12 godina napušta Mađarsku; karijeru nastavlja u jakom klubu koji ne skriva ambicije

14.02.2023 u 10:35

Bionic
Reading

Mirko Alilović (37) u karijeri je branio za najveće europske klubove, Ademar Leon, Celje, Veszprem, a posljednjih je pet sezona na golu Pick Szegeda. No nakon čak 12 godina provedenih u Mađarskoj odlučio je promijeniti sredinu

Osvajao je Mirko Alilović (37) s Hrvatskom čak sedam medalja na velikim natjecanjima, u njegovoj su prebogatoj kolekciji bronca s Olimpijskih igara 2012. u Londonu, bronca sa SP-a 2013. u Španjolskoj te dvije bronce s EP-a (2012., 2016.). Ima i tri srebra (SP 2009., EP 2008. i 2010.).

S Veszpremom je igrao dva finala Lige prvaka, no do vrha nije stigao... U Mađarskoj je s Pick Szegedom i Veszpremom osvojio osam naslova prvaka i osam puta osvajao Kup, ali sad je odlučio da je vrijeme za promjenu.

Legendarna 'hobotnica' tako nakon punih 12 godina napušta Mađarsku i karijeru nastavlja u - Poljskoj!

Sad je i službeno objavljeno da Alilović prelazi u ambicioznu momčad Orlen Wisla Plock, koja je prošle sezone osvojila poljski Kup, a igrali su i na Final Fouru EHF Europske lige.

Ove je sezone Wisla neporažena u nacionalnom prvenstvu, ima bod više od donedavno nedodirljivog Kielcea, a u sljedećim sezonama najavljuje se i dodatni iskorak u Ligi prvaka. U Wislu ga je doveo stari znanac, španjolski trener Xavi Sabate, s kojim je Alilović godinama surađivao u Veszpremu pa ne sumnjamo da će nastaviti s uspjesima.