Petr Čech

Legendarni golman Chelseaja i Arsenala opet će braniti za prvoligaša

16.11.2023 u 14:46

Bionic
Reading

Petr Čech (41) nogometnu je karijeru završio 2019. godine, ali je i dalje ostao u profesionalnom sportu. Proslavljeni češki golman, koji je u svojim najboljim godinama branio za Chelsea i Arsenal, samo se 'prebacio' na hokej na ledu

Realno, Petr Čech (41) niti nije prekidao aktivnu sportsku karijeru. Nakon što se u lipnju 2019. godine i službeno umirovio u dresu Arsenala, Čech se samo 'prebacio' na hokej na ledu.

Nekadašnji golman Chelseaja i Arsenala je u 20 godina nogometne karijere osvojio četiri naslova prvaka Engleske, pet puta je slavio u FA kupu te je osvojio Ligu prvaka.

Nakon nogometa je odmah nastavio braniti, ali na hokejaškom golu. Pridružio se prvo niželigaškoj momčadi Guildford Phoenix (treća liga), a 2022. godine prelazi u redove drugoligaša Chelmsford Chieftains, da bi kraj sezone je dočekao kao golman Oxford City Starsa. No, sad je Čech otišao korak dalje te potpisao za aktualne engleske prvake Belfast Giantse!

'Petr je trofejni sportaš koji jako dobro zna što je potrebno da bi igrao na vrhunskom nivou. Cijenimo podršku Oxford City Starsa i Petra. Njegova će nam podrška tijekom ove posudbe biti neprocjenjiva', rekao je trener Belfast Giantsa Adam Keefe.

Čech stiže na kratkoročnu posudbu jer se Belfast Giantsima ozlijedio prvi golman, no u klubu već sad razmišljaju kako da ga nagovore na dužu suradnju.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'