odlazak velikana

Legendarni francuski tenisač u suzama završio meč i okončao prebogatu karijeru dugu čak 18 godina

24.05.2022 u 19:20

Bionic
Reading

Proslavljeni francuski tenisač Jo-Wilfried Tsonga (37) okončao je svoju karijeru odličnim dvobojem protiv osmog nositelja Norvežanina Caspera Ruuda u susretu 1. kola Roland Garrosa

Casper Ruud je nakon tri sata i 49 minuta borbe na terenu Chartier svladao Tsongu 6-7 (6), 7-6 (4), 6-2, 7-6 (0) koji se ovim mečem oprostio od profesionalnog tenisa.

Tsonga je jedan od samo trojice tenisača koji uspjeli svladati Rafaela Nadala, Novaka Đokovića i Rogera Federera u trenucima kada su ta trojica bili na prvom mjestu ATP ljestvice, najveći rezultat na Grand Slam turnirima mu je finale Australian Opena iz 2008. godine, a osvojio je 18 ATP naslova. Od 2004. godine Tsonga je sudionik Toura uz omjer pobjeda i poraza 467–238, a samo od turnirskih nagrada je zaradio više od 22 milijuna dolara.

Navijači su Tsongu ovacijama isprati u zasluženu mirovinu nakon što je proteklih godina imao velikih problema s ozljedama ramena i leđa. Francuz se nakon meča slomio, pao je na koljena, pokušao sakupiti snagu da se emotivno potpuno ne raspadne. Razumljivo, plakao je Tsonga i tijekom meča, ipak su emocije bile jače. Na kraju, jedna je velika karijera završila u 1. kolu Ronald Garrosa.