BAKA I UNUK STALI U RED

Legendarni Dinamov kapetan poslao je Šimiću poruku koga mora zadržati u klubu

06.06.2023 u 13:51

Bionic
Reading

Dinamov legendarni kapetan Velimir Zajec, i predvodnik čuvene generacije iz 1982. godine, ovih dana putuje po Slavoniji, druži se s brojnim navijačima Modrih i promovira svoju biografsku knjigu 'Zeko'

Nakon promocije knjige, a prije dijeljenja autograma, legendarni zajec dao je i nekoliko odgovora na aktualna pitanja.

'Hrvatska ima taj 'Bermudski trokut' u Brozoviću, Kovačiću i Modriću, sjajnog Perišića, Gvardiola i ne bojim se za njihov rezultat u Ligi nacija. Izbornik Dalić radi sjajan posao u reprezentaciji, imamo potrebno iskustvo, sjajnu mladost i vjerujem da bi se mogli, nakon ovih medalja na zadnja dva Svjetska prvenstva, ovih dana u Nizozemskoj okititi i naslovom prvaka. Imamo dobre šanse za takav, još jedan, sjajan uspjeh', izjavio je Velimir Zajec u ponedjeljak navečer u Slavonskom Brodu na pitanje kakav rezultat predviđa reprezentaciji na nadolazećem Final Fouru u Nizozemskoj.

Zajec koji je na turneji po Slavoniji u kojoj promovira svoju biografiju prisjetio se među stotinjak okupljenih zaljubljenika u nogomet brojnih uspjeha s Dinamom i Panathinaikosom, a na pitanje koji mu je najdraži gol u karijeri kazao je kako to onaj na Poljudu u veljači 1982. godine kada su pobijedili Hajduk s 2:1 na putu do naslova prvaka nakon 24 godine čekanja.

'Nisam ih puno zabio u karijeri, ali taj je poseban. Te smo sezone imali sjajnog Ćiru koji nas je uvjerio da možemo biti prvaci. Ja o njemu nisam znao ništa posebno, nitko od nas nije znao ništa o njemu, ali nas je odmah osvojio svojom galantnošću i novim taktičkim zamislima', evocirao je Zajec uspomene na 1982. godinu, a kao trenutak koji mu je ispunio život izabrao je Valentinovo 2000. kada je vraćeno ime Dinamo.

Na pitanje o svojem viđenju današnjeg Dinama kazao je da je po njemu najvažnije zadržati Livakovića kao temelj momčadi i na tome temeljiti daljnju transfer politiku Dinama.

No, čini se da je to razmišljanje u suprotnosti s onim čelnika uprave kluba, odnosno Darija Šimića, koji je zadužen za sportsku politiku kluba. Iako se tu čak ne pita puno niti klub, jer Livaković ima odštetnu klauzulu, te ukoliko se pojavi kupac s deset milijuna eura odštete i 'Livi' odliči dići sidro, nitko ga ne može spriječiti.

Zajec nastavlja promociju ovog utorka u 18 sati u Vukovaru u tamošnjoj Gradskoj knjižnici gdje mu kao poseban gost dolazi suigrač iz 1982. godine, Petar Bručić. Nakon toga će obići Osijek (7. 6. u 19h u Centru kulture), Drenovce (8. 6. u 19h u Općinskoj knjižnici), Valpovo (9. 6. u 19h u Centru kulture), Našice (10. 6. u 18h u Domu kulture) i Županju (11. 6. u 18h u Gradskom muzeju).

Na svakoj promociji, nakon kratkog razgovora o knjizi i svojoj karijeri, svim zainteresiranima će potpisivati njihov primjerak knjige. Ulaz je potpuno slobodan za sve, a najavljeni su i gosti iznenađenja.