Tour do Brasil

Legendarni brazilski napadač biciklom krenuo na potpis novog ugovora; pedalirat će čak 600 kilometara

02.06.2020 u 09:24

Bionic
Reading

Bivši napadač brazilske nogometne reprezentacije Fred (36) napušta Cruzeiro i vraća se u svoju bivšu momčad Fluminense, a 600 kilometara između Belo Horizontea i Rio de Janeira odlučio je prijeći biciklom u sklopu humanitarne akcije

Fred (36) je potpisao dvogodišnji ugovor s Fluminenseom u nedjelju i dan kasnije je objavio da će biciklom prijeći put od Belo Horizontea do Rio de Janeira u sklopu humanitarne akcije.

Zahvaljujući 'Tour de Fred', koja bi trebala trajati pet dana, brazilski je nogometaš na svom twitter profilu objavio da 'želi pomoći gotovo 4000 siromašnih obitelji' pogođenih krizom s koronavirusom kojima će biti donirana hrana i drugi nužni proizvodi.

'Cilj je sakupiti osnovne prehrambene namirnice za 4000 obitelji na ovom putu do trening centra Fluminensea i tu akciju započinjem danas', napisao je Fred na Instagramu na kojem ima 2.6 milijuna sljedbenika.

'Računam na vas na ovom putu solidarnosti. Vozit ću bicikl, a vi ćete donirati nešto što imate u kući i tako se svi zajedno borimo za veću stvar', poručio je Fred.

Fred je krenuo u ponedjeljak u zoru iz mjesta Congonhas, na 80 kilometara od Belo Horizontea, i trebao i stići u Rio prolazeći lokalnim cestama u pratnji svog fizioterapeuta. Odlučili su izbjegavati autoceste kako bi izbjegli promet, ali i okupljanje obožavatelja.

Fred, treći najbolji strijelac u povijesti Fluminensea kada je igrao za klub od 2009. do 2016. godine, napustio je Cruzeiro, koji je ispao u drugu ligu prošle sezone. Frederico Chaves Guedes, koji je u karijeri nosio i dres Olympique Lyona (od 2005. do 2009.) i Atletico Mineiro s Fluminenseom je osvojio dva naslova prvaka Brazila (2010. i 2012.). Za brazilsku je reprezentaciju odigrao 39 utakmica i zabio 18 golova.

Brazilsko prvenstvo je prekinuto u ožujku i tek se čeka na najavu početka državnih prvenstava. Neki klubovi iz Rio de Janeira su počeli s treninzima bez kontakta.

U Brazilu je pola milijuna ljudi zaraženo koronavirusom, a nešto manje od 30.000 ih je umrlo.