hoće li ga tko poslušati?

Legendarni Alessandro del Piero poslao jasnu poruku za spas nogometa, koji više nikad neće biti isti

13.04.2020 u 09:48

Bionic
Reading

Ne možemo se više skrivati, nogomet se mora promijeniti, kazao je legendarni talijanski nogometaš Alessandro del Piero (45) koji posljednjih godina živi u Los Angelesu.

'Svi mi prolazimo kroz nešto što će nas zauvijek promijeniti,' kazao je Del Piero u razgovoru za La Gazzetta dello Sport.

'Moramo iskoristiti ovu priliku kako bi razmislili kako želimo napredovati, što treba promijeniti i zatim stvarno pritisnuti gumb za resetiranje', nastavila je legenda talijanske reprezentacije i Juventusa.

'Ne znam što će se dogoditi, ali ne možemo se više sakriti. Ono što ne smijemo nastaviti raditi je gledati samo u sadašnjost, bez vizije i poslovnih izgleda. Ravnoteža između troškova i prihoda ne mora samo jamčiti da klub može preživjeti, već s vremenom i napredovati i ne ovisiti samo o nekoliko rezultata,' dodao je.

'Talijanski se nogomet izolirao, udaljen je od navijača, kako zbog slike koju igrači daju - često pogrešne - i što su stadioni neprikladni za obitelji. Moramo smanjiti propise, usredotočiti se na nogometni spektakl, imidž i konkurentnost,' poručio je.

Del Piero je karijeru počeo u Padovi, a potom je 19 sezona nosio dres Juventusa. U poznijim igračkim godinama odradio je dvije sezone u Sydneyju, te četiri mjeseca u Indiji.

U dresu torinske 'Stare dame' je upisao rekordnih 705 nastupa i rekordnih 290 golova osvojivši 18 trofeja. Za talijansku reprezentaciju je odigrao 91 nastup i postigao 27 golova osvojivši svjetski naslov 2006.

Od ožujka 2018. živi u Los Angelesu gdje ima restoran.