GODINE NISU VAŽNE

Legenda Reala i dalje osvaja velike trofeje. Maracana je eksplodirala

01.03.2024 u 11:12

Bionic
Reading

Brazilski Fluminense pobjednik je Recopa Sudamericane, južnoameričke inačice europskog Superkupa nakon što je u dvije utakmice bio bolji od ekvadorskog LDU Quita.

U finalu Recopa Sudamericane snage su odmjerili Fluminense kao pobjednik Copa Libertadores, te Quito kao pobjednik Copa Sudamericana.

U prvom susretu igranom 22. veljače u Quitu, domaćin je slavio sa 1-0, no Fluminense je u uzvratu na Maracani pobijedio sa 2-0 osvojivši prvi putu južnoamerički Supekup.

Domaćin je poveo u 76. minuti golom Jhona Ariasa, no samo tri minute kasnije Fluminense je ostao s igračem manje nakon što je isključen John Kennedy zbog grubog prekršaja.

Brazilski sastav je s igračem manje zabio i drugi gol vrijedan naslova, a strijelac je u 90. minuti iz jedanaesterca ponovo bio Arias.

Branič Fluminensea, Marcelo, koji je s Real Madridom osvojio pet naslova Lige prvaka, tako je stigao do svog 31. trofeja u karijeri.

Argentinski klubovi Boca Juniors sa četiri, te River Plate s tri naslova rekorderi su Recopa Sudamericane, dok je Fluminense postao 22. klub koji je slavio u ovom natjecanju pri čemu deseti brazilski.