oštrek kritike

Legenda Manchester Uniteda savjetuje Mourinha: Dovedi Modrića, on će te spasiti

17.10.2018 u 12:36

Bionic
Reading

Paul Scholes (43) cijelu je igračku karijeru proveo u Manchester Unitedu, jedan je od najboljih 'crvenih vragova' svih vremena, a ukupno je odigrao 718 utakmica i zabio 155 golova za momčad s Old Trafforda. Sada je jedan od najžešćih kritičara momčadi koja je pod vodstvom Josea Mourinha postala - neprepoznatljiva

'Gledam Mourinhovu momčad i mislim da oni jednostavno nisu dovoljno kvalitetni. Nedostaje im nekoliko klasnih igrača kakve imaju druge momčadi. Na kojoj poziciji? Prije svega ovom Unitedu treba igrač svjetske klase koji će povezivati vezni red i napad', kazao je Paul Scholes i ponudio rješenje:

'Da, Mourinhu treba netko poput Luke Modrića! Igrač koji može i zna povezati linije, kontrolirati sredinu terena. Igrač koji ima kvalitetu dati dobru loptu i kreirati igru. Modrić bi bio spas za ovaj United...'

Scholes nije skrivao oduševljenje kapetanom hrvatske reprezentacije, no ima još nekih igrača koji 'oduzimaju dah'.

'Modrić, Kroos i Messi su igrači koje obožavam gledati. Kada sam gledao Messija protiv Tottenhama na Wembleyu ponovno sam razmislio o debati Leo ili Cristiano Ronaldo. Da, Messi mi je favorit, ali i Ronaldo je briljantan. Ronaldo senzacionalno radi svoj posao na terenu, nevjerojatna je njegova brzina i snaga, zabija golove, izvodi slobodnjake... Ali ukupno gledajući, Messi kao nogometaš ima apsolutno sve', istaknuo je Scholes koji je s Unitedom osvojio čak 11 naslova prvaka i dvije Lige prvaka, a u karijeri je ukupno sakupio 26 trofeja!

  • +28
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Njegov se United pod vodstvom Josea Mourinha muči, atmosfera u svlačionici je loša, igrači su okrenuli leđa portugalskom treneru koji ima sve više problema i doslovno je na izlaznim vratima.

'Imam osjećaj da se svi igrači koji dođu u United muče. Čini mi se da bi se i Messi mučio u ovoj momčadi...', slikovito je dočarao Scholes svoje viđenje situacije na Old Traffordu te zaključio:

'Liverpool i Manchester City nas gledaju i smiju nam se, baš kao što smo se mi njima prije mnogo godina.'