žele ubojitog napadača

Legenda Dinama preuzela bivši klub Luke Modrića i najavila pojačanje upravo iz redova hrvatskog prvaka

07.01.2020 u 11:44

Bionic
Reading

Novi trener Intera iz Zaprešića Željko Petrović predstavljen je javnosti na konferenciji na medije

Inter iz Zaprešića trenutno se nalazi na osmom mjestu prvenstvene ljestvice Hrvatski Telekom Prve lige s 13 osvojenih bodova, tek jednim više od devete Istre i zadnjeg Varaždina. U klubu je došlo do promjene u vlasničkoj strukturi, a nakon 2072 dana i 211 utakmica, odnosno pet i pol godina, klub je napustio trener Samir Toplak.

U nastavak će 'div iz predgrađa' krenuti s legendom Dinama Željkom Petrovićem koji je i službeno predstavljen na konferenciji za medije.

'Za šest mjeseci bi bilo prekasno. Nismo htjeli razgovarati o drugoj ligi. Želimo spasiti Inter i došli smo do momenta kada moramo nešto promijeniti. Početkom godine donijeli smo odluku da idemo u privatizaciju. Prošle godine smo imali dva ozbiljna pokušaja preoblikovanja, ali to nije realizirano pa smo ušli u tešku financijsku situaciju. Klub nema lipe duga iz prošlosti bez te 2019. godine kada smo imali ozbiljne probleme', rekao je dugogodišnji direktor kluba Branko Laljak pa dodao:

'Bilo je to odricanje za mene i moju obitelj i stalni hod po rubu žileta. Zahvaljujem Toplaku i njegovom pomoćniku Lađeviću i stručnom stožeru, a moram zahvaliti i Željku Petroviću što je došao. Željko Mezak i Ivan Parlov bit će njegovi pomoćnici. Cilj kluba je stabilnost, a ne preživljavanje od sezone do sezone', rekao je Laljak i dodao kako klub nije u vlasništvu nogometnog menadžera Velibora Kvrgića kako se špekuliralo u medijima, već ostaje udruga građana.

Riječ je potom preuzeo novi trener Petrović koji je rođen u Nikšiću, a u Hrvatskoj je ostavio trag igrajući za zagrebački Dinamo.

'Igrao sam za Dinamo iz Zagreba i mislim da sam svojim primjerom i profesionalnošću bio jedan od klupskih ljubimaca. Uvijek sam bio ispoštovan na najveći mogući način. Dao sam riječ 1989. da ću doći u Dinamo kad se Ćiro Blažević zainteresirao za mene jer sam upravo u Dinamu proveo najljepše dane u svojoj karijeri. Ćiro je odmah otišao iz Dinama, mijenjao stalno klubove, kao i ja', rekao je kroz smijeh Petrović pa nastavio:

'Svakih mjesec dana mijenjalo se ime, igrao sam za Građanski, Croatiju pa opet Dinamo. Drago mi je da se vratilo ime Dinamo. Ostao sam u korektnim odnosima s ljudima s kojima sam tad bio dobar. U Hrvatskoj sam od petka navečer, a svi ti prijatelji došli su me posjetiti u hotel. Baš mi je drago da sam se vratio', kaže Petrović.

Novi trener zaprešićkog prvoligaša objasnio je i kako je došlo do preuzimanja Intera.

'Gospodina Laljka poznajem jako dugo. S ljudima u klubu sam dobar još od 1984. godine i, kada su mi pitali želim li pomoći spasiti klub, nisam dvojio. Ne možeš prijatelju reći ne. Nisam ovdje stigao zbog plaće. Rekao sam im da ću prihvatiti što god mi daju. Novac me ne zanima, došao sam ovdje biti dio projekta. Cilj nam je ostati među prvoligašima', rekao je Petrović pa dodao:

'U ovom klubu su igrali Modrić, Soldo, Ćorluka, Eduardo... Ovo je ogroman klub! Nije mi bio problem nakon Bundeslige i Premiershipa doći ovdje. Pa tko sam ja da ne dođem u klub u kojem su igrale ovakve veličine? Pratim sve lige na svijetu, pa sam tako pratio i HT Prvu ligu, uglavnom Dinamo, Hajduk i Rijeku', rekao je Petrović na predstavljanju.

Petrović se osvrnuo na svojeg prethodnika.

'Gospodin Toplak je legenda kluba. Ovdje je bio skoro šest godina što je praktički nemoguće u današnjem nogometu. Samir se mučio s Brankom i pokazao je kako se treba ponašati trener. Vjerojatno mu je teško što su u klub došli ljudi koji će riješiti financijske probleme, a on se svih ovih godina mučio. I sam sam to prošao u nekim klubovima. Samir Toplak je uvijek dobrodošao, može doći gledati treninge, dati mi neki savjet i družiti se s igračima', rekao je Petrović pa najavio:

'Bit će promjena u vezi igrača. Svi počinju od nule i s njihovim kvalitetama se tek moram upoznati. Transfere će rješavati Laljak i suradnici koji bolje poznaju stanje. Prioritet nam je spas kluba, a onda i dizanje kluba na profesionalniju razinu. Moramo dovesti ljude, fizioterapeute, liječnike. Ne mogu ja masirati igrače i pumpati lopte.'

Petrović je otkrio i da klub želi jednog Dinamovog igrača.

'Želimo Komnena Andrića, ali on je Dinamov igrač i nije sve na nama. To tek treba vidjeti...' zaključio je novi trener Intera.

Hrvatska 1. liga

Dinamo Zagreb-Rijeka3:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb19152247
2.Hajduk19105435
3.Rijeka19104534
4.Osijek1996433
5.Gorica1985629
6.Lokomotiva1984728
7.Slaven Belupo19531118
8.Inter Zaprešić19271013
9.Istra 196119261112
10.Varaždin19261112

Sljedeće utakmice

31.1.Inter Zaprešić-Istra 1961
1.2.Varaždin-Hajduk
1.2.Lokomotiva-Rijeka
1.2.Gorica-Osijek
1.2.Slaven Belupo-Dinamo Zagreb