bez dlake na jeziku

Legenda Barcelone brutalno izvrijeđala bahatu zvijezdu: U moje vrijeme bi mi čistio kopačke

07.08.2023 u 12:30

Bionic
Reading

Hristo Stoičkov (57) jedan je od legendarnih igrača Barcelone. Proslavljeni je bugarski velemajstor odigrao 255 utakmica za Katalonce, zabio je 117 golova, osvojio Ligu prvaka, a sad je otvoreno kritizirao najveći promašaj kluba, Ousmanea Dembelea (26)

Osvajač Zlatne lopte 1994. godine, jedan od najvećih europskih nogometaša u povijesti, bugarski mag Hristo Stoičkov (57) nije mogao ne osvrnuti se na probleme u kojima se našla njegova Barcelona zbog Ousmanea Dembelea (26).

Francuz je prije šest godina kao veliki potencijal stigao u Barcelonu iz Borussije Dortmund za 140 milijuna eura, no na Nou Campu se nije iskazao, a sad želi otići u PSG za 50 milijuna eura. Dembele je najskuplje pojačanje u povijesti Barce, no u isto vrijeme i najveći promašaj.

'Pa Dembele je u četiri i pol godine završio samo 20 utakmica. Za četiri i pol godine!', krenuo je 'napadači' Hristo Stoičkov, a onda brutalno nastavio:

'Da, u moje vrijeme bi mi čistio kopačke. On je 108 utakmica bio ozlijeđen, dao je 18 golova uz 16 asistencija. Oprostite, 140 milijuna eura plus bonusi.'

Imao je Hristo još pokoju poruku za Dembelea...

'Kad sam dolazio u ovaj klub ja sam naučio sve što je Barcelona. Učio sam o erama svih najvećih nogometaša u klupskoj povijesti. Znao sam povijest Barcelone. A ti? Ti nikada nećeš shvatiti što je Barcelona, to ti kaže Hristo Stoičkov. Ako ne želiš ostati u Barceloni, barem nemoj sramotiti ovaj grb. Reci da ne želiš biti ovdje. Zahvali se, baci dres i idi. Prevario si ljude da znaš igrati nogomet', sipao je ljutiti Stoičkov te nastavio u istom tonu:

  • +7
Barcelona - Real Madrid, 30.7.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Sam Hodde / Getty images / Profimedia

'To ti kažem ja jer sam ja igrao na toj poziciji. I nisi ni pokušao nešto naučiti o igračima na tvojoj poziciji koji su bili tu prije tebe. Ako ti se ne sviđa klub, hvala ti puno i doviđenja. Gospodine Laporta, otvorite vrata i pustite ga da ide. Ja sam učio o ovom dresu', zaključio je legendarni bugarski nogometaš koji je za Barcu odigrao 255 utakmica i zabio 117 golova.

Dembele? Pa on je od ljeta 2017. godine u 185 utakmica zabio 40 golova uz još 43 asistencije. Premalo za 140 milijuna eura plaćenog igrača.