BOWLING

Lanište skandiralo novom prvaku - Zapadu

14.05.2012 u 09:29

Bionic
Reading

Na završnom turniru četiri najbolja kluba iz ligaškog dijela natjecanja članovi zagrebačkog Zapada, predvođeni Mišom Mrkonjićem, u finalu svladali gradske rivale, igrače BK 300, a u susretu za treće mjesto slunjski Nomad iznenadio Zaprešić

Pod nadzorom trenera Mire Hadžića članovi bowling kluba Zapad novi su hrvatski prvaci. U finalu su pobijedili igrače BK 300 36:15. U utakmici za treće mjesto slunjski Nomad nadigrao je Zaprešić 31:18. Kakvo je to veselje bilo na Laništu, na zagrebačkom jugu, gdje se orilo: 'Za-pad!, Za-pad!'

'Svi smo zaposleni, svi amateri, koji slobodno vrijeme odvajaju od obitelji. Uvjerljivo smo bili najbolji na final fouru. Treniramo onoliko koliko stignemo. Velike zasluge za naš uspjeh pripadaju predsjedniku kluba Vedranu Režiću, koji nam je omogućio besplatno treniranje', gotovo u jednom dahu izgovorio je Zapadov kapetan Kremenko Kovačević i zatim dodao, poput pravog sportaša:

'Veliko iznenađenje ovogodišnje završnice je sastav Nomada'.

Eto dokaza o tome da u kuglanju na deset čunjeva nema zavisti, da sve zaokupljaju samo draži natjecanja a povezuje prijateljstvo.

Na final fouru Zapadov igrač Miše Mrkonjić bio je najuspješniji pojedinac s prosjekom od 240,5.

'Bio je to moj dan, sve se poklopilo. Igrao sam svoju igru s visoko podignutom desnom nogom prilikom izbačaja kugle, oštrog, bez velike rotacije', opisao je Miše Mrkonjić.

Taj inženjer prometa danas se posvetio trenerskom pozivu u Zapadu. Radi kao instruktor, prenoseći svoje znanje drugima i po deset sati na dan.

'Prije sam se bavio boćanjem. Uvjeren sam u to da bi boćanje trebalo uvesti u škole. U boćanju čovjek stječe pravu ravnotežu, osjećaj za prostor, koordinaciju pokreta, veliku koncentraciju i eleganciju', ustvrdio je Miše Mrkonjić.

Boćarska elegancija odvela ga je u bowling, u klub Zapad, koji ima najviše članova i čak 15 malodobnih bowlingaša.

Rezultati final foura - polufinale: Zapad - Nomad 28:14, BK 300 - Zaprešić 34:9;

finale: Zapad - BK 300 36:15;
za treće mjesto: Nomad - Zaprešić 31:18.

Sastavi - Zapad: Miše Mrkonjić, Kremenko Kovačević, Zoran Mandić, Željko Barunčić, Ozren Zec, Vlado Carek;
BK 300: Damir Brnić, Marko Špiljar, Darko Miculinić, Stjepan Naglić, Pejo Ereiz;

Nomad: Jelena Petković, Jurica Bartol, Tomislav Sekulić, Saša Petković, Mirna Bosak;

Zaprešić: Danijela Vicković, Vlado Ocvirek, Krešo Žabčić, Vedran Vedriš.

Damir Šojat, član Zapada i Natjecateljske komisije, skrbio je za rezultate. Zapad je bio dobar domaćin prvenstvene završnice u suradnji s Bowling sekcijom Hrvatskog kuglačkog saveza.