OBALA UVJERLJIVA

Kup nacija: 'Slonovi' prošli dalje, Vaha već ispao

26.01.2013 u 22:14

Bionic
Reading

Reprezentacija Obale Bjelokosti prva je osigurala plasman u četvrtfinale Afričkog kupa nacija u Južnoafričkoj Republici 3-0 pobjedom nad Tunisom u 2. kolu skupine D

Gervinho, Yaya Toure i Didier Ya Konan zabili su za najveće favorite natjecanja, s time da su dva gola postignuta u posljednje četiri minute susreta igranog na Royal Bafokeng Stadiumu u Phokengu.

Kapetan Obale Bjelokosti Didier Drogba u igru je ušao tek u posljednjih 25 minuta susreta, a bjelokošćanski izbornik Sabri Lamouchi na klupi je svih 90 minuta ostavio stopera Manchester Cityja Kola Tourea.

- Zaista sam zadovoljan mojim igračima i njihovom reakcijom. Kako smo igrali odraz je našeg rada na treninzima – komentirao je Lamouchi.

U drugoj utakmici skupine Togo je slavio 2-0 protiv Alžira golovima Emmanuela Adebayora i "džokera" s klupe Dovea Womea.

Prva je to pobjeda za Togo i drugi poraz za Alžir koji ujedno znači i ispadanje momčadi koju s klupe vodi bivši trener zagrebačkog Dinama Vahid Halilhodžić.

U susretu je došlo do duge sudačke nadoknade od 13 minuta zbog izgubljenog vremena na poravnavanje vratnica, nakon što je prethodno veznjak Alžira i Nottingham Foresta Guedioura završio u mreži.

Afrički kup nacija, 2. kolo, skupina D:

Obala Bjelokosti - Tunis 3-0 (Gervinho 21, Y. Toure 88, Ya Konan 90)
Alžir - Togo 0-2 (Adebayor 31, Wome 90+4)

Redoslijed: 1. Obala Bjelokosti 6, 2. Togo 3, 3. Tunis 3, 4. Alžir 0

Uvjerljiva Obala će imati bezbrižno 3. kolo

Golovi i neobična zamjena konstrukcije gola u dvoboju Toga i Alžira