PR I LOGISTIKA' OTPUŠTENIH

Krešić i Mišo uz pomoć novinara 'buše' predsjednika Hajduka

14.05.2013 u 13:56

Bionic
Reading

Otpušteni sportski direktor Hajduka Sergije Krešić nikako se ne može pomiriti s prekidom suradnje sa splitskim klubom: preko prijatelja Ede Pezzija, inače umirovljenika i honorarnog suradnika Hrvatskog radija, pozvao je odabrane novinare kako bi ponovno ispovjedio zadnjih devet mjeseci svog života. Na konferenciji za novinare pojavio se i potpisani novinar tportala, pa su ga Krešić i Pezzi - izbacili

'Niste pozvani, ovo je privatno druženje... Ne, ovo nema veze s Hajdukom', objasnio je Pezzi. Upitali smo ga u kojoj ulozi se ondje uopće nalazi, pa je odgovorio:

'Ne, nisam Krešićev PR! Ja sam samo logistika, a i poznajemo se skoro pedeset godina', kazao je i dodao da se bivši Hajdukov sportski direktor želi oprostiti od novinara s kojima je surađivao.

'Ovo je pozivna presica, a vi niste dobili poziv. Molim vas da napustite prostoriju', uzbudio se i Krešić. Poslušali smo i otišli, makar smo kasnije doznali da njegov i Pezzijev plan nije do kraja uspio: na dogovorenom mjestu nisu se pojavili baš svi odabrani novinari jer su neke redakcije ipak poslale njihove kolege.

Naravno, Krešić je gotovo sat i pol divanio o Hajduku i periodu u kojemu - po tvrdnjama predsjednika Hajduka Marina Brbića - 'nije napravio baš ništa'. Dojmljivo je bilo njegovo priznanje da je odgovoran za promašaj kod dovođenja Brazilaca Patinha i Cassia, igrača koji su se pokazali kao apsolutni promašaj, ali tvrdi da je i angažman Kouassija njegovo djelo. Najdirljivije je, pak, bilo spominjanje također otpuštenog bivšeg direktora Fredija Fiorentinija, koji je Krešiću bio 'sjajan suradnik'.

'Malo klubova bi se odreklo mene i moga iskustva, kao i Fiorentinija, on bi mogao raditi u bilo kojem klubu na svijetu', uvjeren je.

Pezzijev i Krešićev performans nastavak je pobune bivših vodećih ljudi Hajduka protiv Brbića, kojega smatraju nestručnim, a zanimljivo je da im u svemu tome pomažu dva novinarska barda: dok Krešića podržava Pezzi, stranu bivšeg trenera zastupa honorarni suradnik Slobodne Dalmacije Zdravko Reić. Upravo on je proteklog tjedna također organizirao sličan događaj, pa na ispovijed svog prijatelja Krstičevića također pozvao odabrane novinare.

Poznato je da su Pezzi i Reić u svađi, a u ratnom odnosu bili su i Krešić i Krstičević, pa je kolektivni otkaz u Hajduku očito dodatno poremetio komplicirane odnose. Ni jedna od novinarskih legendi više nema svoje ljude na Poljudu...