SUPERSPORT HNL

Kreće 2. kolo: Varaždin traži prvu pobjedu, Slaven iskupljenje za debakl u Osijeku

28.07.2023 u 09:56

Bionic
Reading

Varaždin i Slaven Belupo danas otvaraju 2. kolo SuperSport HNL-a (20 sati, MAXSport 1. MAXtv).

Prilika je ovo Varaždincima da pred svojim navijačima dođu do prve ovosezonske pobjede i dodatno kapitaliziraju bod osvojen na gostovanju kod Gorice.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Željeli smo prvu utakmicu proći bez poraza i uspjeli smo. Odigrali smo loše prvo, ali dobro drugo poluvrijeme te se nadam da će ova utakmica donijeti nastavak tog razdoblja igre u Gorici. Ovo je utakmica posebnog naboja, lokalni derbi. Slaven je između dvije sezone napravio najviše promjena. Mijenjali su trenera, igrače, sustav igre. Vidjelo se protiv Osijeka da je to sve novo. Kolega Ricardo Moniz želi visoki pritisak, u napadu su dobri, ali u obrani imaju problema te ćemo to morati iskoristiti', objasnio je trener varaždinskog prvoligaša Mario Kovačević.

U momčadi Varaždina još nema ozlijeđenih igrača Domagoja Drožđeka i Lamine Ba, dok su ostali spremni.

'U Velikoj Gorici smo mijenjali na poluvremenu jer nisu svi igrači još na 100 posto pa ćemo morati mijenjati i protiv Slavena, zaključio je Kovačević.

Slaven Belupo je u 1. kolu doživio rezultatski debakl. Poraz u Osijeku 6-1 sigurno je nešto što žele čim prije zaboraviti, a lođe rezultate najlakše i najbrže brišu oni dobri.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Jako nas boli poraz iz Osijeka. Ta utakmica nije prava slika onoga što su igrači radili tijekom cijelih priprema, nije pravo ogledalo njihovog truda i odricanja. Protiv Varaždina ćemo zbog toga biti sami sebi najveći protivnik, ali moramo reagirati na pravi način. Napravit ćemo neke promjene i suprotstaviti se opasnoj i dobro organiziranoj momčadi trenera Kovačevića', rekao je nizozemski stručnjak Ricardo Moniz koji je preuzeo klupu Slavena nakon odlaska Zorana Zekića.