žENSKI RUKOMET

Kraljice šoka kvalifikacije počinju protiv Grčke, ovako izgleda skupina...

21.04.2023 u 08:41

Bionic
Reading

Kako do Europskog prvenstva?

Ždrijeb je hrvatskim rukometašicama dodijelio mjesto u skupini 1 kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024., uz reprezentacije Rumunjske, Grčke te Bosne i Hercegovine, a izabranice Nenada Šoštarića će prvu utakmicu odigrati na domaćem terenu protiv Grkinja.

Termin predviđen za utakmice 1. kola je 11. i 12. listopada ove godine, a 14. i 15. listopada će biti odigrano 2. kolo u kojem će Hrvatska gostovati u susjednoj Bosni i Hercegovini.

U 3. i 4. kolu će se najvjerojatnije odlučivati o prvom mjestu u skupini, jer će 28. ili 29. veljače sljedeće godine Hrvatice gostovati u Rumunjskoj, a 2. ili 3. ožujka ugostiti Rumunjke.

U petom kolu će Hrvatska gostovati u Grčkoj, a ta je utakmica na rasporedu 3. ili 4. travnja, da bi hrvatske reprezentativke kvalifikacije zaključile 7. travnja, kad će ugostiti reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Po dvije najbolje reprezentacije iz svake od osam kvalifikacijskih skupina te još četiri najbolje trećeplasirane ekipe izborit će nastup na Europskom prvenstvu na kojem će se pridružiti selekcijama Austrije, Mađarske i Švicarske koje su suorganizatori završnog turnira (28.11. - 15.12.2024.), te Norveškoj koja će braniti naslov osvojen prošle godine.