KAKO SU IGRALI

Kovačić podijelio novinare, kod Modrića je sve jasno: On je Realovo životno osiguranje

19.04.2023 u 09:08

Bionic
Reading

Luka Modrić ponovno je u središtu pozornosti svjetskih medija nakon još jedne briljantne utakmice odigrane u dresu Reala

Madriđani su i u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka u Londonu pobijedili Chelsea 2:0 te s ukupnih 4:0 zasluženo izborili polufinale, drugu godinu u nizu preko istog protivnika, na istoj razini natjecanja. Mateo Kovačić jednostavno nema sreće kada je na suprotnoj strani Modrić.

Kapetan hrvatske reprezentacije odigrao je cijeli susret te je za svoj nastup od ugledne Marce dobio ocjenu osam.

  • +10
Chelsea - Real Madrid, Liga prvaka, 18.4.2023. Izvor: EPA / Autor: Tolga Akmen

'Kako je utakmica odmicala, tako je Luka Modrić rastao. Kada je počeo utjecati na igru, Real je postao opasan. Fizički ne samo da je izdržao utakmicu visokog ritma, nego je uz Kroosa i Valverdea nametnuo Realovu superiornost. Bio je ono što je uvijek - Realovo životno osiguranje. Kada je Real poveo, do kraja smo gledali demonstraciju Modrićeve kvalitete kojom je kontrolirao susret', piše Marca dok AS ističe da je trener Madriđana Ancelotti zahvaljujući Modriću i Kroosu poremetio planove Lampardu.

'Lampardov plan bio je smanjiti prostor krilnim napadačima Reala. Ancelotti se igrao s vremenom, spustio je ritam uz pomoć stručnjaka Modrića i Kroosa.'

O Modrićevoj veličini svjedoči i rečenica iz izvještaja utakmice objavljenog na CBS-u, u kojem je istaknuto da Modrić s godinama postaje sve bolji i bolji.

Mateo Kovačić je za svoju igru dobio šarolike kritike.

Goal ga je ocijenio skromnom peticom i istaknuo da je izgubio nekoliko lopti u ranoj fazi utakmice. 'U nastavku se popravio, ali nije odigrao ništa posebno.' Slaže se s tim i Daily Express:

'Kovačić je uglavnom bio tih i nije pokazao ono što se od njega očekuje.'

S druge strane Evening Standard piše da Kovačić odigrao odličnu utakmicu i jedini je od svih igrača Chelseaja dobio ocjenu sedam, najveću u redovima londonskog kluba.