boateng u frankfurtu

Kovač oduševljen pojačanjem: On će biti jedan od vođa ove momčadi

18.08.2017 u 18:45

Bionic
Reading

Dva dana nakon što je raskinuo ugovor sa španjolskim prvoligašem Las Palmasom, pozivajući se na osobne razloge za takvu odluku, 30-godišnji reprezentativac Gane Kevin-Prince Boateng potpisao je dvogodišnji ugovor s Eintrachtom iz Frankfurta, na čijoj klupi sjedi bivši izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač.

'On ima sve kvalitete koje tražim kod nogometaša; ima raznovrsnost, ima mentalitet pobjednika i ima iskustva. Može igrati bilo koju poziciju u veznom redu, a u Las Palmasu je igrao i u vršku napada. Mladi igrači mogu jako puno naučiti od njega. Kevin-Prince Boateng uvijek želi pobijediti i uvijek daje sve od sebe. On će biti jedan od vođa ove momčadi', izjavio je Niko Kovač o novoj akviziciji i povratniku u njemačku Bundesligu, u kojoj je prije dolaska u Frankfurt već igrao za tri kluba, berlinskoj Herthi (2005 - 2007.) u kojoj je ponikao, potom u dortmundskoj Borussiji (2009.) kao posuđeni igrač Tottenhama te u Schalkeu 04 (2013 - 2015.).

Kevin-Prince Boateng je rođen u Berlinu od oca koji je u Njemačku emigrirao iz Gane i majke Njemice, a iako je u mlađim dobnim kategorijama igrao za reprezentaciju Njemačke, od 2010. godine se odlučio nastupati za Ganu.

Njegov mlađi brat Jerome, koji igra za Bayern, odlučio se nastupati za Njemačku.

Kevin-Prince Boateng je osim spomenutih njemačkih momčadi u bogatoj karijeri nosio dres Tottenhama (2007 - 2009.), Portsmoutha (2009 - 2010.) i Milana (2010 - 2013, 2016.), prije nego što je prošle sezone potpisao za Las Palmas te za klub s Kanarskih otoka u 28 prvenstvenih utakmica postigao 10 pogodaka.

Nova sezona njemačkog prvenstva započinje u petak utakmicom aktualnog prvaka Bayerna i Bayera iz Leverkusena, dok će Eintracht svoju prvu utakmicu odigrati u nedjelju na gostovanju kod Freiburga.