NOVI OKRŠAJ U EurokupU

Košarkaši Cedevite igraju najvažniju utakmicu sezone; riješite kviz i osvojite svoje ulaznice

20.11.2018 u 10:51

Bionic
Reading

Hrvatski prvak Cedevita nakon smjene trenera i nekoliko promjena u igračkom kadru zaredala je pobjedama i dobrim igrama. Novi izazov u Domu sportova za košarkaše Cedevite, u sklopu 8. kola B skupine Eurokupa, biti će poljska Arka iz Gdynije (19:30). Pobjeda Cedeviti osigurava mjesto u Top 16 fazi pa je stoga i podrška navijača izuzetno važna, a tpotal i ovaj puta nagrađuje one koji najbrže odgovore na pitanje u našem kvizu

Momčad trenera Slavena Rimca, koji je na klupi naslijedio Španjolca Sita Alonsa, trenutačno u skupini ima omjer pobjeda i poraza4-3, a Poljaci su na omjeru 1-6. Kako bi već u ovom kolu osigurala mjesto u Top 16 fazi Cedeviti je potrebna pobjeda protiv Gdynie i poraz Tofaša (igraju kod kuće protiv moćnog Lokomotiv Kubana) ili Limogesa (igraju u gostima kod Albe).

No, u Cedeviti se ne bave kalkulacijama nego su odlučili nastaviti igrama koje su pokazali u zadnje vrijeme. Naime, Rimčeva momčad iza sebe ima četiri uzastopne pobjede (Limoges i Alba u Eurokupu te Igokea i FMP u ABA ligi), tako da u ovu utakmicu ulazi u dobrom ritmu. Kako bi nastavili svoj put u europskom natjecanju Cedeviti, koja igra svoju zasad najvažniju utakmicu u sezoni, svakako je potrebna podrška navijača.

'Sigurno da je puno lakše kad se pobijedi. Moramo ostati još našpanani na ovu utakmicu u srijedu, s kojom bi mogli matematički osigurati prolaz u drugi krug natjecanja. S obzirom na roster, druge ekipe i ovo što smo pokazali u zadnje vrijeme, mislim da to zaslužujemo. Tako da se iskreno nadam da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu', kazao je uoči utakmice trener Cedevite Slaven Rimac.

Kada je u pitanju protivnik koji ima svega jednu pobjedu Rimac kaže:

'Arka Gdynia zasad ima samo jednu pobjedu, no radi se o momčadi koja u jednom dobrom šuterskom danu može pobijediti sve ili barem napraviti problem svima. S obzirom na individualne karakteristike protivničkih igrača, mislim da će biti presudna individualna obrana jedan na jedan. Već danas i sutra ćemo naglašavati te stvari i mislim da će to biti presudan faktor za ovu utakmicu.'

Vitor Benite u posljednje vrijeme je u odličnoj šuterskoj formi. Protiv FMP-a je u subotu za tricu šutirao 4-7, a protiv Albe je prošle srijede tricu pogađao 5-7.

'Mislim da je ovo najbolja prilika koju možemo imati. Igrat ćemo kod kuće i imati šansu da s pobjedom izborimo drugi krug. Moramo igrati s maksimalnom koncentracijom i energijom jer je ovo za nas vrlo važna utakmica. U posljednje vrijeme momčad igra sve bolje i gradi se kemija između igrača. Nadam se da ću moći pomoći svojoj momčadi, kao što sam im pomagao i dosad', izjavio je brazilski bek.

Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti online preko sustava Eventim.hr, na prodajnim mjestima Eventima, kao i na blagajni dvorane prije utakmice.

Pet čitatelja tportala darujemo s po dvije ulaznice za utakmicu KK Cedevita - ARKA Gdynia (Dom sportova, 21.11., 19:30h). Dobitnici su Nenad Nikić, Petra Jakopović, Tomislav Vlašić, Maja Dujić i Nino Klobučarić.