SUPER GLOBE

Kopljar i suigrači Argentincima zabili skoro 50 golova; riječ je o svjetskom prvenstvu?!

09.11.2023 u 00:05

Bionic
Reading

Rukometaši Fuchse Berlina uvjerljivom su, 48-34 pobjedom protiv argentinskog prvaka San Fernanda otvorili nastup na 16. izdanju Super Globea, klupskog prvenstva svijeta koje se do nedjelje održava u saudijskom Dammamu.

Na Super Globeu nastupa 12 klubova podijeljenih u četiri skupine, a pobjednici će izboriti plasman u polufinale.

Njemački Füchse Berlin je u susretu skupine B pobijedio argentinskog prvaka San Fernando sa 48:34. Mathias Gidsel sa 13 i Jerry Tollbring s devet golova predvodili su njemački sastav u čijim redovima je nastupio i Marko Kopljar postigavši jedn gol. Kod Argentinaca istaknuo se Juan Pablo Fernandez sa sedam golova.

Standings provided by Sofascore

Još uvjerljivija je bila Barcelona koja je u skupini A porazila saudijski Al Noor sa 43:19. Katalonski sastav su predvodili Blaž Janc i Aleix Gomez Abello sa po sedam golova, dok je na suprotnoj strani najefikasniji bio Bruno Tavares Landim s pet golova.

Standings provided by Sofascore

U skupini C saudijski Khaleej Club je pobijedio University of Queensland sa 48:26. U ovoj skupini je i branitelj naslova njemački Magdeborg koji je u prvom kolu pobijedio Khaleej sa 29:20.

U skupini D ekipa Al Najma iz Bahreina je pobijedila američki San Francisco CalHeat sa 29:22. U pobjedničkom sastavu istaknuo se Mohamed Ahmed s devet golova, a kod San Francisca je Felix Raff zabio sedam golova.

U prvom susretu iz ove skupine Kielce je teškom mukom porazilo Al Najmu sa 27:26.

Standings provided by Sofascore

U dosadašnjih 15 izdanja Super Globea Barcelona je slavila pet puta, dok su Füchse Berlin, Magdeburg i Ciudad Real po dva puta bili pobjednici.

Naslov brani Magdeburg koji je prošle godine u finalu nakon produžetaka porazio Barcelonu sa 41:39.