POBJEDNICE U VILNIUSU

Koliko je veliki uspjeh tenisačica, najbolje potvrđuju riječi Petre Martić

14.04.2024 u 17:16

Bionic
Reading

Hrvatska ženska teniska reprezentacija uvjerljivim je nastupom i osvajanjem prvog mjesta na turniru Euro-afričke skupine 2 Billie Jean King Cupa u Vilniusu izborila plasman u viši rang natjecanja, a to je bila i prva akcija za novog izbornika Marina Bradarića

'Napravili smo fenomenalan rezultat. Imamo mladu ekipu i rezultat smo ostvarili bez igračica koje su bolje rangirane od ovih koje su igrale u Litvi, ali nisu nastupile zbog ozljeda. Na papiru je izgledalo da smo favoriti, ali nije bilo lako - natjecanje je bilo teško i izazovno, počevši od prvog susreta s Estonijom za koju je igrala Kaia Kanepi, bivša 15. tenisačica svijeta. Samo jedan kiks u toj prvoj grupi, s Estonijom i Sjevernom Makedonijom, bio bi poraz za nas, jer ne bismo više imali šansu ići u završnu grupu', rekao je Marin Bradarić na konferenciji za medije održaanoj u nedjelju u prostorijama Hrvatskog teniskog saveza.

Antonia Ružić je kao najbolje rangirana igračica igrala na 'prvoj ploči', protiv najbolje rangiranih tenisačica iz suparničkih reprezentacija, a posebno je impresivna bila u srazu protiv Egipćanke Mayar Sherif (WTA - 72.) koju je svladala sa 6:1, 6:1.

'I ove godine sam rado prihvatila poziv za reprezentaciju i igranje za Hrvatsku. Mislim da smo napravili dobar tim, radujem se našim budućim druženjima', rekla je 21-godišnja Međimurka koja je u tri meča izgubila jedan set.

Lea Bošković se nakon šest godina vratila u reprezentaciju i u četiri pojedinačna meča također ispustila samo jedan set.

'Ovih deset dana je bilo predivno, zahvaljujem se suigračicama i trenerima. Atmosfera nije mogla biti bolja. Mislim da nitko nije mogao napraviti ništa bolje', rekla je 24-godišnja Zagrepčanka.

Za 28-godišnju Ivu Primorac, koja je participirala u parovima i odigrala pojedinačni meč u zadnjem susretu protiv Litve, također sa stopostotnim učinkom.

'Marin (Bradarić) i Izo (Žunić) su nadmašili naša očekivanja, jer su donijeli veliku pozitivu i motivaciju. Bilo nam je veliko zadovoljstvo igrati u reprezentaciji', rekla je Primorac.

U Vilniusu je nekoliko dana provela Donna Vekić, koja se zbog ozljede u utorak vratila u Zagreb. Petra Martić je također bila u ekipi, ali ni ona nije mogla pomoći na terenu zbog ozljede. Srećom, nije ni bilo potrebno.

'Nisam znala što će donijeti novi tim, ali dobili smo energiju i svježinu, što se vidjelo na terenu. Cure su igrale nevjerojatno. Mislila sam da će mi ovo biti zadnji nastup za reprezentaciju, ali uz ovakve cure i atmosferu veselim se sljedećoj godini', poručila je Petra.

Njoj je društvo na tribini radila i Tara Würth koja nije bila službeno prijavljena za nastup.

'Nisam igrala, ali sam proživljavala s curama svaki meč. Ponosna sam na cijelu ekipu', rekla je Zagrepčanka.

Reprezentacija će sada godinu dana biti bez nastupa, a onda slijedi pokušaj proboja do najvišeg ranga Billie Jean King Cupa kroz natjecanje na turniru Euro-afričke skupine 1.

'Zadali smo si visoke ciljeve, za početak da u idućih nekoliko godina budemo u najjačoj skupini. Imamo vrhunske igračice, ali i velik broj mladih s potencijalom da budu među sto najboljih na svijetu. Imamo sada godinu dana da radimo s djevojkama, da napredujemo i individualno i kao tim. Ciljevi su nam visoki, idemo korak po korak, a želja nam je da se za četiri-pet godina borimo za trofej', zaključio je Bradarić.