ODLUKA NEW YORKA

Knicksi i Rangersi ostaju bez svog doma!

26.07.2013 u 10:10

Bionic
Reading

Njujorško Gradsko vijeće ograničilo je egzistenciju legendarne sportske dvorane Madison Square Garden na aktualnoj adresi na idućih deset godina. Nakon toga otići će u povijest

Dom košarkaša New York Knicksa i hokejaša New York Rangersa po isteku moratorija preselit će na neko drugo mjesto u najnapučenijemu američkom gradu, odlučili su gradski vijećnici omjerom glasova 47-1.

Povod za odluku pritisak je javnosti za modernizacijom stanice podzemne željeznice Penn Station, koju dvorana pokriva poput šešira. Riječ je najfrekventnijoj prometnoj stanici u Sjedinjenim Državama. Nepodnošljive gužve u njoj jednostavno njezinu obnovu i širenje čine nužnom. Bez građevinskih intervencija u prostor Maddison Square Gardena to neće biti moguće.

U upravi dvorane razočarani su odlukom jer su željeli ostati daleko duže u legendarnoj dvorani koja organizira također golem broj drugi sportskih događanja, kao i koncerata, a otvorena je 1968. godine.

Ponajprije je razlog tome činjenica što je dvorana usred trogodišnjeg procesa renovacije koji će koštati oko milijardu dolara.