i odvjetnica iznenađena

Klub iz kojeg je Luka Modrić prešao u Dinamo rasprodao imovinu za sitniš; evo detalja

11.01.2024 u 12:38

Bionic
Reading

NK Zadar, klub u kojem su stasali u mlađim kategorijama Luka Modrić, Šime Vrsaljko, Danijel Subašić, Dominik Livaković i drugi, godinama je u velikim problemima

Nekada stabilni hrvatski nogometni prvoligaš već godinama doslovno preživljava i trenutačno je na vrhu ljestvice 3. HNK – Jug (četvrta liga po jačini u Hrvatskoj).

Stoga je mnoge iznenadila vijest kako je sva imovina četvrtoligaša NK Zadra stavljena na prodaju. Naime, stečajni upravitelj Srđan Dvornik objavio je oglas o prodaji imovine kluba u kojem je prve korake napravio jedan od najboljih veznjaka svijeta svih vremena Luka Modrić.

No, ono što je još veće iznenađenje jest kako je jedinu ponudu dala zadarska odvjetnica Ivana Raspović koja je otkupila preostalu imovinu, uključujući sjedalice na tribinama te sve osvojene pehare.

'U masi je bilo pokretnina u vrijednosti od 350 tisuća kuna. Osim sjedalica uključeni su LED semafori, pokali, pehari, nogometne dresovi, klima uređaji, perilice i radni stolovi', kazala je odvjetnica Raspović za RTL televiziju.

Dakle, procijenjena vrijednost imovine bila oko 50 tisuća eura, ali ponuda uopće nije bilo. Stoga je prva ponuda koju je dala odvjetnica Raspović prihvaćena… Ispada da je povijest nekad stabilnog prvoligaša prodana za malen novac. Netko će reći sitniš i zbog ovog su mnogi u šoku i pitaju se 'kako je ovo moguće?'.

'Dala sam ponudu od 1500 eura. Bila sam jedini ponuditelj na dražbi tako da sam bila zaista iznenađena. Na kraju sam shvatila sam da sam kupila povijest zadarskog nogometa. Najveću vrijednost od sve imovine po meni imaju pehari i sjedalice', dodala je Raspović.

Također je objasnila kako i zašto se odlučila za ovaj potez:

'Svakodnevno sam na tribinama, utakmicama i nogometnim terenima. Član moje obitelji igra za niže uzraste NK Zadra i voli nogomet pa sam sveprisutna', kazala je iskreno.

Dakle, imala je dobar razlog. Ali mnoge Zadrane čudi kako razlog nisu imali mnogi proslavljeni sportaši kojih u Zadru ima na stotine.

Tko zna, možda jednoga dana među nove investitore kluba uđe i Luka Modrić kad okonča igračku karijeru. Taj potez priželjkuju mnogi Zadrani i žive za taj dan. Jer svima je jasno da klub iz Zadra može voditi samo osoba koja je srcem i dušom vezana za taj grad i podneblje.

U svakom slučaju ovo je bio novi težak udarac za NK Zadar, klub koji će jednoga dana sigurno opet igrati u elitnom razredu. Samo se trebaju položiti neke kockice…

Standings provided by Sofascore