sprema se veliki posao

Klopp planira dovesti pojačanje iz snova: U Liverpool stiže zamjena za Salaha, Firmina i Manea koja klubu donosi milijune od reklama

14.12.2019 u 14:31

Bionic
Reading

Liverpool želi ove zime dovesti Takumija Minamina iz RB Salzburga

Jurgen Klopp je u Liverpoolu napravio pravu malu revoluciju. Klub je vratio na vrh Europe i u vrh engleskog nogometa, a uz to ni ne troši previše. Ljetos je na pojačanja potrošio samo milijun i 900.000 eura, a ostatak igrača je doveo bez odštete. Na zimu, čini se, sprema još jedan odlični jeftini transfer.

Engleski mediji pišu kako želi dovesti Takumija Minamina iz RB Salzburga. Japanski veznjak može igrati i na nekoliko pozicija u napadu pa ga Klopp vidi kao odličnu zamjneu za Salaha, Firmina i Manea koji trenutno vladaju napadom engleskog velikana.

Minamino ima tek 24 godine, a ove je sezone u dresu austrijskog prvoligaša u 22 utakmice zabio devet golova i upisao 11 asistencija. Krase ga brzina i izdržljivost, a osim u veznom redu, može igrati i na krilnim pozicijama, u polušpici ili kao klasični napadač.

Liverpool ga je zapazio na susretu sa Salzburgom u Ligi prvaka koji je završio 4:3 u korist engleske momčadi, ali je Minamino u tom susretu zabio i tako došao na radar Kloppa i ekipe. Ono što mu je još jedan veliki plus je cijena. Minamino u ugovoru ima klauzulu po kojoj može otići iz kluba za samo devet milijuna eura što je gotovo kao poklon u današnje vrijeme.

Liverpool bi njegovim dovođenjem dobio sjajno pojačanje, ali dobio bi i novo tržište s obzirom na to da je u svojem rodnom Japanu Minamino prava zvijezda. Englezi u svakom slučaju planiraju širenje na to tržište pa bi ovaj transfer mogao biti pravi jackpot.