VEĆ OSMI S REDSIMA

Klopp je osvojio možda i najmanje važan trofej, ali za njega je - najposebniji

26.02.2024 u 10:19

Bionic
Reading

'U mojih više od 20 godina trenerske karijere, ovo je najposebniji trofej koji sam ikada osvojio', kazao je menadžer Liverpoola Jürgen Klopp nakon trijumfa Redsa u finalu engleskog Liga kupa.

Nogometaši Liverpoola osvojili su Liga kupa nakon što su u finalu na stadionu Wembley nakon produžetaka pobijedili Chelsea sa 1:0.

Pitanje pobjednika razriješio je Virgil van Dijk golom u 119. minuti. Za Liverpool je to bio rekordni deseti naslov pobjednika ovog natjecanja u 14. finalu, dok je londonski sastav upisao peti poraz u desetom finalu.

Klopp je trofej osvojio s 'dječjim vrtićem' nakon što zbog ozljeda nije mogao računati na Alissona Beckera, Mohameda Salaha, Darwina Nuneza, Trenta Alexandera-Arnolda, Joela Matipa, Dioga Jote, Thiaga Alcantare, Curtisa Jonesa i Dominika Szoboszlaija.

'Rekli su mi da se trofeji ne osvajaju s djecom. U mojih više od 20 godina trenerske karijere, ovo je najposebniji trofej koji sam ikada osvojio', rekao je Klopp novinarima.

'Ponekad me pitaju jesam li ponosan na ovo ili ono, volio bih da mogu češće osjećati ponos, ali danas sam bio ponosan na apsolutno sve', dodao je.

Njemački stručnjak je pružio priliku Jaydenu Dannsu (18), Jamesu McConnellu (19), Bobbyju Clarku (19), Conoru Bradleyju (20), Harveyju Elliottu (20), te Jarellu Quansahu (21) i Ryanu Gravenberchu (21).

'Gledajući lica djece nakon utakmice, poput Dannsa, možete stvoriti priče u nogometu koje nitko nikada neće zaboraviti. Ovo je večeras bila takva priča, o igračima iz akademije koji nastupaju protiv vrhunske momčadi i pobjeđuju'.

Liga kup je možda najmanje važan trofej, ali Klopp je rekao kako je nedjeljna pobjeda bila nešto posebno.

'Ovo je bilo tako posebno. Vidjeli ste okolnosti, imali smo problema prije utakmice. Tijekom utakmice postali su još veći. Večeras je noć koju nikada neću zaboraviti i ako nitko drugi to ne vidi tako, nema problema. Za mene je to stvarno lijepa uspomena zauvijek', poručio je Klopp.

Ovo je prvi trofej Liverpoola ove sezone, a u lovu je na još tri.

Redsi vode u Premier ligi sa 60 bodova ispred Manchester Cityja sa 59 i Arsenala sa 58 bodova. Uskoro ih očekuje osmina finala FA kupa protiv Southamptona, te osmina finala Europske lige protiv Sparte Prag. Dodajmo i kako je za njemačkog stručnjaka ovo bio osmi trofej na klupi Liverpoola.