KOMEMORACIJA KLJAJIĆU

'Kljun je bio velikan koji se nikad nije predavao'

17.08.2010 u 12:47

Bionic
Reading

U utorak je u prepunoj maloj dvorani Vatroslava Lisinskog održana komemoracija za prerano preminulog Velimira Kljaića koji je bio jedan od najboljih hrvatskih rukometnih trenera svih vremena

Mala dvorana Vatroslava Lisinskog bila je premala da primi sve one koji su se htjeli na komemoraciji oprostiti od legendarnog Kljuna. Svi koji nešto znače u hrvatskom rukometnom svijetu došli su komemoraciju kako bi odali počast jednom od najvećih hrvatskih rukometnih trenera svih vremena.

Tako su u Lisinskom bili, među ostalima, i članovi zlatne generacije iz 1996. godine, proslavljeni trener Noka Serdarušić, Ivano Balić, Goran Perkovac, Vlado Šola i mnogi drugi.

Za govornicom su se redali predsjednih Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola, u ime ŽNK Lokomotive Janko Goleš, Zdravko Miljak ispred Medveščaka, Harald School iz Wallaua, Bartol Kaleb iz Zagreba, Slavko Goluža ispred Kluba hrvatskih olimpijaca, Luciano Sušanj u ime Hrvatskog olimpijskog odbora te ministar Radovan Fuchs.

Svi oni nahvalili su Kljaića kao velikog trenera koji se nikad nije predavao. Koji je zadužio hrvatski rukomet, ali i hrvatski sport.

Velimir Kljaić bio je jedan od najboljih rukometnih trenera što ga je dala Hrvatska. Trenirao je brojne klubove u Hrvatskoj, Austriji i Njemačkoj, a bio je izbornik Egipta i Kuvajta. Najveći uspjeh postigao je s hrvatskom rukometnom reprezentacijom 1996. na Olimpijskim igrama u Atlanti kada je donio prvo olimpijsko u povijesti Hrvatske.

Čak 18 godina Kljun je proveo trenirajući klubove u Njemačkoj, a s Wallau Massenheimom 1992. godine osvojio je njemački kup i prvenstvo te Kup EHF-a, te je iste godine i proglašen najboljim trenerom u Njemačkoj.