ŠTRAJK SEDMORICE IGRAČA

KK Zadar na mukama; plaće kasne, navijači traže Jazine!

11.03.2015 u 11:11

Bionic
Reading

Nije tajna kako KK Zadar posljednjih sezona ima velikih problema s normalnim funkcioniranjem kluba, a glavni problem su naravno financije. Grad koji se voli hvaliti rečenicom 'Bog je stvorija čovika, a Zadar košarku' tako je postao još jedna tužna hrvatska priča.

Iako su u zadnje vrijeme upisali nekoliko velikih pobjeda u regionalnoj ABA ligi – gdje trenutačno imaju učinak 11-13 - te igrali finale Kupa Kreše Ćosića činjenica jest kako je posljednjih mjeseci bilo puno trzavica unutar momčadi.

Kako piše zadarski portal 057info.hr u utorak je u KK Zadar bilo jako tužno jer su sedmorica igrača preskočila je jutarnji trening kao oblik štrajka zbog neisplećenih sedam plaća.

Među štrajkašima je i Amerikanac James Florence koji je i prošli put najduže ustrajao u isplati plaća. Treningu su se odazvali kapetan Ivanov, Šango, Širko, Bašić, Vraneš, Jurica, Špaleta i Milin.

Trener KK Zadar Ante Nazor iskazao je razumijevanje prema igračima koji nisu došli na trening kazavši kako je i sam u istoj poziciji, ali je sebi rekao da će izdržati iako je njemu osobno najteže. Nazor je ukazao kako je izostala i međusobna komunikacija u nastaloj situaciji.

Dodajmo još kako uz sve probleme koje ima KK Zadar odnedavno postoji i inicijativa mladih zadarskih studenata koji su pokrenuli Facebook stranicu pod nazivom 'Želimo Prvenstvo Hrvatske u Jazinama'. Očito ih nova moderna dvorana kao što je ona na Višnjiku ne zadovoljava jer atmosfera nije ni približna onoj kakva je znala biti u Jazinama...


'Odlučili smo se na ovaj potez iako smo svjesni da se već nekoliko puta kroz razne inicijative na Facebooku pokušalo vratiti košarku u Jazine. Glavni razlog tome je taj što želimo opravdati ime Zadra kao Grada košarke koji polako to prestaje biti. Vjerujemo da svaka osoba koja je svjedočila navijačkom i košarkaškom spektaklu u Jazinama želi ponovo osjetiti „ono nešto" što ne može opisati dok se ne doživi. Vjerojatno ne postoji opravdan razlog zašto to više nije tako, ali vjerujemo da bi povratak u Jazine vratio vjeru u klub i u ono što je nekad postojalo, a čega više nema. Možda je stvar u pjesmi i navijanju koje nikad nije prestajalo i zbog kojeg se nikad nije čulo škripanje patika, možda zbog toga što se uvijek znalo tko gdje sjedi iako numeracija sjedala nije postojala ili možda zbog same povijesti koju su Jazine zapisale, ne možemo to objasniti. Međutim, sigurni smo da bi povratak u Jazine potaknuo ljude da se 'zapale' kao što to samo mi Zadrani znamo što smo i više puta pokazali. Jednostavno, Jazine su mjesto koje je spojilo igrače i navijače u jedno. Ne želimo da se zaboravi zašto se Zadar naziva Gradom košarke i želimo da i nove generacije dožive ono što smo mi imali priliku doživjeti te tako održe tradiciju i duh košarke u Zadru', piše u priopćenju.