GADNO ZABRLJAO

Kinezi u potpunom šoku: Za njega smo platili 70 milijuna eura!?

11.04.2017 u 17:39

Bionic
Reading

Brazilac Oscar doveden je u nogometni klub Šangaj u rekordnom transferu vrijednom oko 70 milijuna eura, no ovog utorka promašio je dva penala u dvoboju azijske Lige prvaka protiv japanske Urawe i tako postao glavni krivac za poraz kineskog predstavnika...

Kinezi su tijekom posljednja dva prijelazna roka trošili ogroman novac za pojačanja i tako okrenuli nogometno tržište naglavačke. Osim Carlosa Teveza koji je postao najbolje plaćeni nogometaš svijeta, iznimno je profitirao i Oscar koji je za oko 70 milijuna eura prešao iz Chelsea u nogometni klub Šangaj, što je rekordna odšteta za kineski nogomet.

Brazilski 25-godišnji nogometaš novu sezonu kineskog prvenstva započeo je skromno i još čeka na pogodak u prve četiri utakmice, a iako je u azijskoj Ligi prvaka već dvaput zabijao, ovog utorka taj je učinak upropastio do te mjere da se u zemlji pitaju zašto je na njega uopće potrošen tako ogroman novac.

Naime, u velikom okršaju azijske Lige prvaka protiv japanske Urawe Šangaj je izborio dva penala, a Oscar je uspio oba zapucati. Posebno je očajno izveo drugi, s obzirom da je njegov udarac završio visoko iznad gola.

Urawa je na kraju pobijedila 1:0, a Oscaru ne preostaje ništa drugo nego u sljedećim utakmicama dokazati da ne predstavlja bačen novac za klub iz Šangaja...

Promašeni penali Oscara Autor: YouTube