ZLATNA PIRUETA

Kinez Jin Boyang najbolji kod klizača, Jari Kessler 11.

07.12.2023 u 22:43

Bionic
Reading

Pobjedom kineskog klizača Jina Boyanga završen je drugi dan natjecanja na 55. izdanju zagrebačke Zlatne piruete, u kojem su pobjedu u konkurenciji parova odnijeli finski predstavnici Milania Vaananen i Filippo Clerici

Zvijezda ovogodišnjeg natjecanja Kinez Jin Boyang opravdao je sva očekivanja i sjajnom izvedbom slobodnog programa osvojio zlatnu medalju s 258,67 bodova. Kazahstanac Mihail Šaidorov (235,29) odlično je finiširao te na kraju stigao do drugog mjesta, a brončana medalja odlazi u Estoniju zahvaljujući Aleksandru Selevku (224,24).

Hrvatski predstavnik Jari Kessler slobodni program je izveo puno bolje te završio na 11. mjestu sa 169,97 bodova u konkurenciji 14 klizača.

'Dobro sam se osjećao, no napravio sam jednu pogrešku, ne znam što mi je bilo u glavi. Ipak, sretan sam što sam uspio sabrati misli do kraja. Bilo je loših elemenata, no neke sam dobro odradio i zadovoljan sam. Uglavnom, bolje nego jučer. Jučer nisam imao samopouzdanja poslije nastupa, bio sam tužan i zato mi je drago da sam se danas mogao boriti do kraja. Ocjene su loše. Naravno, ako dobiješ malo bodova za kratki program, loše je i ukupno. Bit će bolje drugi put. Trebaju mi bodovi kako bih se kvalificirao na Olimpijske igre i to mi je cilj, ali imam još dosta vremena. Samo želim dobro klizati ove sezone', izjavio je Kessler koji veći dio vremena provodi trenirajući u talijanskom Trentu.

'Treniram dobro, imam novi klub, nove trenere tako da se moram i na to naviknuti. Teško je, jer sam deset godina imao jednog trenera, a od ove godine imam drugoga pa je i to još jedna od stvari na koju se moram naviknuti. Nekoliko puta godišnje dolazim u Zagreb trenirati, a ostat ću ovdje još i sljedeći tjedan na nacionalnom prvenstvu', rekao je hrvatski reprezentativac.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

U uzbudljivom slobodnom programu parova redoslijed se nije promijenio u odnosu na onaj nakon kratkog programa. Finci Milania Vaananen i Filippo Clerici su sa 172,31 boda ostali ispred američkog para, Valentina Plazas i Maximiliano Fernandez (168,14). Brončanu medalju su osvojili Ukrajinci Sofija Holičenko i Artem Darenskij (162,17).

  • +12
Klizanje, Zlatna pirueta; parovi, kratki program Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic