FRANCUSKA LIGA

Kiks PSG-a protiv najgore momčadi prvenstva

06.04.2024 u 23:10

Bionic
Reading

PSG, vodeća momčad Ligue 1, odigrao je na domaćem terenu 1-1 protiv posljednjeg na ljestvici Clermonta, u 28. kolu francuskog nogometnog prvenstva

Trener PSG-a Luis Enrique odlučio je čuvati veliki dio svoji najvećih zvijezda prije četvrtfinalnog susreta Lige prvaka pa su mnogi od njih utakmicu počeli na klupi za pričuve. Primjerice, Kylian Mbappe u igru je ušao u 67. minuti.

Clermont je iskoristio takvu situaciju te je poveo u 32. minuti golom Keite te je vodio sve do 85. minute. Tada je izjednačio portugalski napadač Goncalo Ramos, nakon akcije i duplog pasa s Mbappeom.

Opsada gostujućih vrata trajala je sve do završnice, ali Clermont je ipak uspio sačuvati jedan bod kod uglednog suparnika. PSG je vodeći na ljestvici te ima 13 bodova više drugoplasiranog Bresta. Clermont je i dalje posljednji.

Ranije tijekom sezone, kada je Clermont bio domaćin, ova su dva sastava također remizirala 0-0.

Bez pobjednika završila je prva subotnja utakmica 28. kola, nogometaši Lensa i Le Havrea su odigrali 1-1. Oba pogotka su postignuta u drugom poluvremenu, a Lens je poveo u 58. minuti kada je radost domaćim navijačima omogućio poljski nogometaš Frankowski. Činilo se kako će Lens pobijediti, ali je u 78. dosuđen jedanaesterac za goste kojeg je Sabbi realizirao za konačnih 1-1.

Prije ovog remija i Lens i Le Havre su imali mini niz od dva prvenstvena poraza. Obje su se momčadi pomakle za jedno mjesto na ljestvici, Lens je sada peti, a Le Havre na 14. mjestu.

Sve ostale utakmice na rasporedu su tijekom nedjelje. Parovi su Brest - Metz, Toulouse - Strasbourg, Reims - Nica, Montpellier - Lorient, Monaco - Rennes i Nantes - Lyon.

Standings provided by Sofascore