SPREMA SE NOVI MEČ

Khabib potpisao novi UFC ugovor uz jednu posebnu klauzulu koja je nadmašila i najbogatijeg

05.06.2019 u 19:41

Bionic
Reading

Istog dana kad mu je službeno potvrđena UFC 242 borba protiv Dustina Poiriera, Khabib Nurmagomedov potpisao je novi UFC ugovor, kojim je itekako naplatio svoju poraslu popularnost. Osim toga, ugovor sadrži posebnu klauzulu u slučaju borbe protiv Georgesa St-Pierrea

Kao dodatak službene potvrde nastupa na UFC 242, Khabib Nurmagomedov potpisao je novi ugovor s UFC-om. Prvi je o tome obavijestio Brett Okamoto s ESPN-a, a rekao je kako informacija dolazi direktno od Khabibovog menadžera, Alija Abdelaziza.

Uvjeti nisu javno otkriveni, no saznaje se kako unutar ugovora postoji posebna klauzula po pitanju borbe koju Khabib najviše želi, one protiv Georgesa St-Pierrea. Kanađanin se umirovio nakon što su propali pregovori oko te borbe, no nije za otpisati njegov povratak ukoliko je to moguće ostvariti, piše Fight Site.

Abdelaziz je kasnije, u razgovoru za MMA Fighting, otkrio malo više informacija.

'Jako smo sretni, u potpunosti su se pobrinuli za nas i nismo mogli tražiti nešto više. Bili su ovo zapravo najlakši pregovori ikad. Od početka je sve bilo iskreno i pošteno, a dogovorili smo jedan od najvećih ugovora u povijesti UFC-a. Ovo je svakako jedan od najvrjednijih ugovora u povijesti prema garantiranoj svoti novca. Khabib je to apsolutno zaslužio kao najbolji borac svih vremena. Nikad nije izgubio, nikad nije bio ugrožen, nikad poslan na pod. Dominirao je svaku rundu u svakoj borbi bez da je ikad koristio ikakve zabranjene supstance. To je sve razlog zašto je on danas postao najplaćeniji čovjek u UFC-u. Sve podatke su mi pokazali i to vam govorim sa sigurnošću. A sad je vrijeme za borbu', rekao je Abdelaziz.

  • +14
Irski borac Conor McGregor Izvor: Pixsell / Autor: PA Wire/Press Association/PIXSELL

Ovo bi značilo kako je Khabib dobio jači ugovor i od Conora McGregora, barem po pitanju garantirane svote novca. I upravo tako nešto bi moglo Irca natjerati nazad u kavez. Znamo da je njemu uvijek bilo najvažnije biti na prvom mjestu po pitanju financija. Ukoliko ga u tome nadmaši čovjek koji ga je već uspio savladati u Octagonu, to bi mogao biti ozbiljan udarac na ego.