preuzeo odgovornost

Kek brutalno iskren nakon debakla: Opet se morao obratiti navijačima!

02.11.2017 u 21:35

Bionic
Reading

Matjaž Kek čestitao je Austriji na uvjerljivoj pobjedi na Rujevici i priznao da je njegova momčad u dubokoj krizi iz koje se neće biti lako izvaditi...

Rijeka je protiv bečke Austrije odigrala ovog četvrtka jednu od svojih najslabijih utakmica posljednjih godina. Gosti su na Rujevici prilično lako pobijedili 4:1, što je novi udarac za momčad koja je i u HT Prvoj ligi zabilježila tri neuspjeha u nizu.

  • +7
Europska liga, 4. kolo: Rijeka - Austria B. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Sve je jasno poslije ovog poraza, sve se vidjelo na terenu. Mogu samo čestitati Austriji. Mogli smo i više nastradati,' priznao je Matjaž Kek nakon utakmice pa nastavio:

'Nikome od nas nije na čast na ovakav način braniti boje Rijeke, mi smo prvaci Hrvatske, ne smijemo se prezentirati na ovakav način. Gdje je ona stara Rijeka? To se i mi pitamo već mjesec dana. Porazi sigurno utječu na samopouzdanje i sigurnost momčadi. Mislim da ni ja nisam dobro odabrao na početku. Sve je bilo dobro pripremljeno, ali naš učinak na terenu nije bio očekivan. Mi danas imamo premalo igrača koji zabijaju. Evo, izgubili smo igrače koji su lani zabili gotovo 60 golova. Ali, svi na čelu sa mnom smo bili jednako slabi. Ispričavam se svim navijačima.'

Slovenski strateg ponovo je preuzeo odgovornost i dao svoj mandat na raspolaganje upravi, od koje je dobio povjerenje nakon poraza od Dinama.

'Kada se izgubi toliko puta naravno da je pitanje i moje pozicije, s time nemam problema i preuzimam odgovornost. Svi smo krivi za ovu situaciju, ali sezona je dovoljno duga. Sada treba smiriti igarče i vratiti im samopouzdanje. Kod nas i dalje ima kvalitete,' naglasio je Kek kojeg već za vikend čeka teška utakmica protiv Lokomotive.