A ŠTO SADA?

Katastrofa za hrvatskog nogometnog prvoligaša; iznenada otišli investitori i trener; prijeti li zaprešićkom Interu raspad?

09.04.2020 u 17:47

Bionic
Reading

Pandemija koronavirusa uzrokovala je financijske probleme i u hrvatskim nogometnim prvoligašima, ali izgleda da je najteže zaprešićkom Interu koji je iznenada ostao bez investitora

Početkom siječnja prvi čovjek Intera Branko Laljak, koji je u zaprešićkom klubu u nekoj od uloga gotovo 50 godina (od klinca nogometaša do direktora), obznanio je pred novinarima fantastičnu vijest za Diva iz predgrađa.

'Ovo je povijesni dan za naš klub. Slijedi nam, uvjeren sam, jako uspješno razdoblje, mada je jasno da se sve ne može riješiti preko noći. Samostalno sam vodio klub 20 godina, sada je vrijeme da se i ja malo odmorim. Dolazak novih ljudi omogućit će nam normalno djelovanje kluba, a ovime smo izbjegli bankrot i odlazak u minimalno Drugu HNL. Inter ostaje udruga građana, a moja malenkost izvršni direktor kluba kao i dosad', rekao je tada Laljak, a ceh je platio dugogodišnji trener Samir Toplak, jer su investitori imali svojeg čovjeka.

Ni Toplak nije otišao pun gorčine, i sam je priznao da je to najbolje za klub zbog teške financijske situacije, a na njegovo mjesto je došao stručnjak Željko Petrović kojeg su postavili investitori koje je predvodio menadžer Velibor Kvrgić, a on je javnosti poznat i kao osoba koja vodi brigu o karijeri napadača Komnena Andrića u Dinamu.

Sve je izgledalo idilično, kapnuo je novac, direkotor Laljak mogao je malo odahnuti. Ali samo malo... Svijet je potresla pandemija koronavirusa, a nastradao je i sport. I hrvatski prvoligaši stegli su remen, krenulo se s rezanjem plaća, smanjivanjem drugih troškova, ali pravi šok dogodio se u Zaprešiću.

'Div iz predgrađa' ostao je odjednom bez trenera Željka Petrovića i privatnih investitora okupljenih oko menadžera Velibora Kvrgića. 'Na žalost, moj je posao u Interu završen. Nazvao me Kvrgić i rekao mi je da zbog neizvjesne situacije uzrokovane koronavirusom više nije u mogućnosti sa svojim partnerima investirati u klub. Moj je ugovor, inače, trajao do 30. svibnja, no budući da više neće financirati klub, a oni su me i doveli, rekli su mi da ne mogu ostvariti ono što su obećali, te da je ovaj sporazumni raskid najbolje rješenje u ovako teškoj situaciji', rekao je za Sportske novosti Petrović.

Interovi igrači su u šoku, a neki od njih doveli su upravo novi investitori pa bi i oni mogli pobjeći s broda koji se opasno nakrenuo.

Najteže je sigurno direktoru Laljku koji se više od dva desetljeća bori da održi Inter i spasi ga od bankrota. I kada je već pomislio da je našao potreban mir opet će morati pronaći neko rješenje, a to je u ovim vremenima teška misija.