debakl domaćina

Katar se upisao u povijest Svjetskih prvenstava, ali onu negativnu; prvi je domaćin kojem se ovo dogodilo...

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Katra postala je prvi domaćin u povijesti Svjetskih prvenstava koji je porazom otvorio natjecanje. Na startu su ih 2:0 pobijedili Ekvadorci

Katar je postao prvi domaćin u povijesti koji je izgubio na samom startu Svjetskog prvenstva, a s obzirom na sve viđeno u 90 minuta izgubljena utakmica Katra je bio jedini logičan ishod.

'Napravili smo puno previše pogrešaka u uvodnom dijelu susreta. Cijelo naše prvo poluvrijeme je bilo vrlo slabo. No, moramo okrenuti stvari u našu korist. Moramo u nastavku prvenstva igrati kako smo igrali u drugom poluvremenu. Treba biti više entuzijazma u igri, moramo češće dolaziti do suparničkog gola. Nadam se da to možemo', rekao je napadač Almoez Ali, a u viđenju utakmice protiv Ekvadora se složio golman Saad Al Sheeb, jedan od najslabijih kod domaćina:

'U prvom poluvremenu nismo igrali kako smo trebali. U drugom poluvremenu smo bili bolji. Nadam se kako ćemo u ostalim utakmicama biti ujedinjeni na terenu, da ćemo smanjiti broj pogrešaka i biti bolji.'

  • +27
Katar - Ekvador, SP u nogometu, 20.11.2022. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

Izbornik domaćina SP-a Felix Sanchez sve je vidio na vrlo sličan način.

'Ekvador je posve zasluženo pobijedio, nadigrao nas je u svakom pogledu. Oni su stvarno odlična reprezentacija, a nama preostaje da radimo dalje i pokušamo dati više na terenu. Pretpostavljam da su moji igrači bili i pod stresom u ovom prvom susretu', kazao je Sanchez.

Da, bili su pod takvim stresom da u cijeloj utakmici niti jednom nisu zapucali u okvir protivničkog gola...

U drugom kolu 25. studenog Katar će igrati protiv Senegala, a Ekvador protiv Nizozemske.

  • +24
Navijačice na utakmici Katar - Ekvador, SP u nogometu, 20.11.2022. Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal