rasizam i provokacije

Katalonski derbi pretvorio se u sramotu: Pique opet u središtu kontroverze!

05.02.2018 u 09:13

Bionic
Reading

Dvoboj Espanyola i Barcelone koji je u nedjelju završio 1-1 obilovao je nizom ružnih incidenata, a Gerard Pique poručio je navijačima protivničke ekipe da je provokacija koju im je uputio najmanje što je mogao učiniti...

Sve je manje ljubavi u katalonskom gradskom derbiju, u doba podijeljenosti Barcelone oko pitanja odcjepnjenja od ostatka Španjolske.

  • +3
Primera, Espanyol - Barcelona: Pique provocira navijače Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Bilo je dosta incidenata tijekom dva Kup dvoboja u siječnju, a isto se ponovilo i u utakmici Primere ove nedjelje. U središtu se ponovo našao Gerard Pique kojem su domaći navijači vrijeđali obitelj, ženu i djecu tijekom susreta, a on mi je slaveći izjednačujući pogodak poručio da umuknu.

'To je najmanje što sam mogao napraviti,' izjavio je nervozni Pique nakon susreta te ponovo udario žestoko po Espanyolu kojeg uopće ne smatra klubom iz Barcelone:

'Sve su dalje od Barcelone. Nalaze se u Cornelli i vlasnik im je Kinez.'

Autor: Youtube

Dvoboj su obilježila i razna naguravanja na terenu i u tunelu na putu do svlačionice, a najdalje je u tome otišao Sergio Garcia koji je Samuela Umtitija vrijeđao na rasističkoj osnovi i tako izazvao fizički sukob.

U svakom slučaju, katalonski derbi se još jednom pretvorio u sramotu, a dobra je vijest što ga sigurno neće biti sve do sljedeće sezone...