ATP NEWPORT

Karlovićeva 'slatka osveta' za ulazak u četvrtfinale

13.07.2016 u 19:44

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Newportu, on je u dvoboju 2. kola svladao Kanađanina hrvatskog porijekla Franka Dančevića sa 3:6, 7:6 (5), 6:4 nakon sat i 50 minuta igre.

Bio je ovo drugi međusobni dvoboj Karlovića i Dančevića, a naš je veteran uzvratio Kanađaninu za poraz u 1. kolu Wimbledona prije dvoje godine.

Karlović je loše započeo dvoboj i u svom prvom servis-gemu izgubio servis. Bio je to i jedini put da je Karlović popustio na svom početnom udarcu, ali taj 'break' nije uspio nadoknaditi do kraja prvoga seta iako je u sedmoj igri imao 0:40 na servis Dančevića. Kanađanin je tada svaki put pogodio prvi servis i uspio spasiti gem.

U drugom setu Karlović je još dva puta imao po 0:40 na servis Dančevića, u drugom i šestom gemu, no i u ta se dva slučaja Kanađanin izvukao, pa je o pobjedniku odlučivao 'tie-break'. U odlučujućoj igri Karlović je s dva 'mini-breaka' poveo sa 3:0, te tu prednost uspio sačuvati do kraja iako je Dančević vratio jedan 'mini-break'.

Kod rezultata 4:4 u trećem setu Karlović je po četvrti put u susretu izborio 0:40 na Dančevićev servis, te iskoristio treću od te tri vezane 'break-lopte', a 12. ukupno u meču za prvi 'break' i servis za meč koji je pretvorio u pobjedu.

U četvrtfinalu će Karlović igrati protiv boljeg iz ogleda između Australca John-Patricka Smitha i Švicarca Marca Chiudinellija.